Mamacafé Schiedam

Van peuterdans en knutselen tot een picknick in het lokale park. Er worden allerlei leuke activiteiten georganiseerd in de sfeervolle woonkamer uit oma‘s tijd van het Mamacafé. Het Mamacafé is de ontmoetingsplek voor ouders, opa‘s & oma‘s en kinderen.

Ontmoetingsplek

Het Mamacafé vindt plaats in een sfeervolle woonkamerkamer uit oma’s tijd. Er staan twee heerlijke banken waar je je kleintje kunt voeden, een tafel waar moeders gezellig hun kopje thee kunnen drinken en er is speelmateriaal voor je kleintje.

Het Mamacafé is ook heel leuk voor kinderen

De locatie is speciaal ingericht voor jonge kinderen. De kinderen kunnen ongedwongen samen spelen, terwijl jij met andere ouders ervaringen uitwisselt, of een workshop volgt.

Inloopochtend met draagconsulente

Elke eerste woensdag van de maand is Marijke Lodder, draagconsulente, de gastvrouw. Bij haar kun je terecht voor al je vragen over het ergonomisch en veilig dragen van je kindje. Naast het stellen van vragen, het krijgen van tips en advies, zijn er ook voldoende draagzakken en draagdoeken om uit te proberen.

Workshops en activiteiten

Soms wordt er ook gebruik gemaakt van het restaurant, het atelier en het theater. Deze ruimtes worden gebruikt door de kinderen van de buitenschoolse opvang en af en toe ook door het Mamacafé bij leuke workshops. Regelmatig zijn er leuke workshops over communiceren, gezondheid, voeding, beweging en slapen en activiteiten zoals knutselen en voorlezen. Het Mamacafé is ook te volgen op de Facebookpagina van Mamacafé Schiedam.

Foto's: Mamacafé Schiedam