MAASTUIN

Deze tuin is de plek waar buurtbewoners kunnen (moes)tuinieren. Inmiddels kun je genieten van de prachtige bloemen- en groententuin. 

Theeschenkerij

Het is heerlijk toeven in de Maastuin! Schuif aan bij de theeschenkerij en geniet van een kopje koffie of thee midden tussen de bloemen. Je kunt zelfs naar smaak je eigen verse theemelange plukken. Ook voor kinderen is er van alles te doen.
Iedere woensdagmiddag tussen 13:00 en 16:00 uur
Gratis koffie, thee en wat lekkers

Natuuronderwijs en voedselbank

Een deel van de opbrengst uit de tuin wordt gebruikt als lesstof voor de schoolklassen en een gedeelte gaat naar de voedselbank of een verzorgingstehuis. De rest van de tuinopbrengst gaat naar de vrijwilligers die meehelpen.

Permacultuur

Er wordt getuinierd vanuit de Permacultuur gedachte. Permacultuur is een vorm van biologisch tuinieren waarbij zoveel mogelijk wordt getracht om met de natuur mee te werken. Daarnaast hanteert men in de permacultuur 3 ethische uitgangspunten: zorg voor de aarde, zorg voor de mensen en deel de overvloed.

Vrijwilligers gezocht

De buurttuin is op zoek naar vrijwilligers die mee willen werken aan de opzet, het onderhoud en het draaien van de buurttuin. Heb je interesse? Stuur dan een mail.

 

MAASTUIN
Jachthavenlaan 14
SCHIEDAM
website

Aanmelden