Fietsrondje Maas en Polder

Deze fietsroute brengt je door de historische binnenstad en langs de Maasboulevard in Schiedam. Hier heb je een super mooi uitzicht op de rivier, de Euromast, de skyline en het havengebied van Rotterdam. Dit havengebied vormt onderdeel van de Wereldhaven Rotterdam.

Molens en Jenever

In de Schiedamse binnenstad zijn de sporen van de jeneverindustrie nog duidelijk terug te vinden: molens, branderijen en pakhuizen langs de Lange Haven. De molens maalden graan voor de branders, die moutwijn stookten voor de jeneverindustrie. Het afvalproduct (spoeling) van het jeneverdistillaat is eeuwenlang vervoerd naar boerderijen in de polders rondom de stad en werd gebruikt als veevoer.

Poldervaart

Via het fietspad langs de Poldervaart fiets je naar de groenstrook in Schiedam Noord, waar ook het Midden Delflandgebied begint. Informatieborden geven je interessante informatie over de Poldervaart. Bijzonder is bijvoorbeeld de duurzame dynamische verlichting. 

Route

Voor deze route volg je de fietsknooppunten: (50)-78- (9)- 10 - 79 - 51- 73 - 16 - 70 - 65 - 69 - 68 - 53 - 52 - (50). De route is 21 kilometer lang.
Klik hier voor de route op kaart.

Toeristisch Overstap Punt Schiedam

Locatie: Schiedamseweg, parkeerterrein achter Basic Fit.

Te bereiken per auto:
Voor navigatie: Groenoordstraat.
Vanaf A20 afslag10 Schiedam-Noord
GPS-coördinaten: 51.92797 , 4.38026
Per openbaar vervoer:
Vanaf station Schiedam Centrum met tram 21 of 24, halte Prinses Beatrixlaan 4 minuten lopen.

Fietsrondje Maas en Polder
Schiedamseweg
SCHIEDAM

Aanmelden