Natuurcentrum De Boshoek

In De Boshoek vind je diorama’s en vitrines met meer dan 200 opgezette dieren en vogels. Je wandelt door de mooie tuin en in de groene winkel kun je o.a. terecht voor honing en nestkasten.

Natuur- en landschapspark Kethel

Natuur (educatief) centrum De Boshoek staat in Schiedam-Noord en ligt aan de rand van het Midden-Delfland gebied, dichtbij het historische dorp Kethel. Dit deel van Schiedam vormt een overgangsgebied van de stedelijke bebouwing van Schiedam (natuur- en landschapspark Kethel) naar het landelijke Midden-Delfland gebied.

Diorama

In Natuurcentrum De Boshoek zijn een aantal diorama’s en vitrines met meer dan 200 opgezette dieren en vogels te bezichtigen die in hun natuurlijke omgeving geplaatst zijn. Alle diorama’s zijn voorzien van informatiepanelen en middels de touch-screens kun je je kennis van de natuur op een interactieve testen.

Rondom het gebouw is een mooie educatieve tuin waar je lekker kunt wandelen.

Kikkertrap & nestkast

Ben je op zoek naar een nestkast voor vogels in de tuin of een kast om egels een fijne winterslaapplaats te geven. Je kunt het vinden in de groene winkel van de De Boshoek. En er is meer te vinden. Kikkertrappen en heerlijke honing. 

Bijenvolk

Heb je de heerlijke honing al eens geproefd, die verkrijgbaar is bij De Boshoek? De honing wordt verkregen uit de 5 bijenvolken die op het terrein van De Boshoek staan.

Naast de groene winkel heeft Natuurcentrum De Boshoek het grootste diorama van Zuid-Holland. Ook kun je hier heerlijk wandelen door de prachtige educatieve tuin.

De toegang is gratis.