Stedelijk Museum Schiedam

Welkom bij het Stedelijk Museum Schiedam, waar kunst, maatschappij en geschiedenis samenkomen in een levendige omgeving. Ontdek de opwindende tentoonstellingen, de rijke Cobra-kunstcollectie, het betoverende Panorama Schiedam en veel meer. Of je nu een kunstliefhebber, geschiedenisfanaat of avonturier bent, er is voor iedereen iets te beleven. 

  

Cobra kunst: De expressieve meesterwerken

Stap binnen in de wereld van Cobra-kunst, waar meesterwerken van Karel Appel, Constant en Corneille tot leven komen. Deze kunstenaars braken met conventies en traditionele stijlen, wat resulteerde in een opwindende kunstvorm die de verbeelding prikkelt en de creatieve vrijheid viert. 

2.000 jaar geschiedenis in levendig panorama

Duik in de fascinerende geschiedenis van Schiedam, die teruggaat tot wel 2.000 jaar geleden, en ontdek de stad zoals ze ooit was. Het Panorama Schiedam brengt deze geschiedenis tot leven in een meeslepende expositie die je onderdompelt in het rijke verleden van de stad en de historische ontwikkeling ervan laat ervaren. 

Activiteiten in het Stedelijk Museum Schiedam

In het Stedelijk Museum is altijd wat te beleven. Of je nu een kunstliefhebber bent, nieuwsgierig naar geschiedenis bent of gewoon zin hebt in een inspirerend dagje uit, het museum heeft voor ieder wat wils. 

Instaprondleidingen

Elke derde zondag van de maand is er een instaprondleiding beschikbaar. Deze rondleiding van een uur biedt je de gelegenheid om het Stedelijk Museum opnieuw te verkennen, terwijl een museumdocent of andere specialist je informeert over een specifieke tentoonstelling. 

Kunstklassen voor jong en oud

Stimuleer je creatieve geest in een serie van 6 workshops. Er worden aparte klassen aangeboden voor kinderen en volwassenen. 

Kinderactiviteiten voor ontdekkers

Jonge bezoekers (6-12 jaar) kunnen deelnemen aan educatieve activiteiten met het doe-blad 'Schatgravers.' Samen met hun ouders kunnen ze op schattenjacht gaan, kijkvragen beantwoorden en hun eigen tijdlijn maken. Als alle opdrachten zijn voltooid, kunnen ze het doe-blad bij de kassa tonen en een klein presentje ontvangen. 

Daarnaast is het Stedelijk Museum geïnteresseerd in persoonlijke verhalen. Bezoek het open Atelier en creëer een kleurrijke tijdlijn met bijzondere herinneringen van elk jaar van het leven. Plaats de tijdlijn vervolgens op de verhalenwand en maak kans op een mooie prijs. 

Fietsroute Levend Landschap

Ontdek de Fietsroute Levend Landschap en verken de prachtige omgeving rondom Schiedam, waar kunst, geschiedenis en natuur samenkomen. 

Plan jouw bezoek aan het Stedelijk Museum Schiedam

Bezoek de ticketpagina voor toegangsprijzen en tickets. Het Stedelijk Museum Schiedam is geopend van dinsdag tot en met zondag van 11:00 tot 17:00 uur en gesloten op maandag. Je kunt alvast online een kaartje kopen, maar spontaan binnenlopen mag ook.

S'DAM TIPT!

Theater aan de Schie

Theater aan de Schie

Nationaal Jenevermuseum Schiedam

Nationaal Jenevermuseum Schiedam

Molen de Walvisch

Molen de Walvisch