Schaapskudde Vockestaert / Adrianushoeve

In het weidegebied van Schiedam, aan de noordrand van de stad, zie je de schaapskudde van Vockestaert grazen. De schaapskudde bestaat sinds 2009 en is samengesteld uit verschillende soorten schapen: Coburger Fuchs, Kerry-Hill, Veluwse Heideschapen en Schoonebeekers.

400 schapen

Het poldergebied waar de kudde loopt biedt niet de schrale bodem van de heide, maar grassen vol voedzame eiwitten. De Stichting Vockestaert is trots op haar kudde, het zijn gezonde, sterke dieren met een elegante bouw en groot loopvermogen. In de zomerperiode bestaat de groep, inclusief lammeren, uit ruim 400 dieren.

De schapen zijn gehuisvest in een schuur midden in het 300 ha grote gebied dat door de kudde wordt onderhouden. De zuidrand van Midden-Delfland wordt begrensd door de Vlaardingse Vaart aan de westkant, de Delftse Schie aan de oostkant en de wijken Woudhoek (Schiedam) en Holy (Vlaardingen) aan de zuidkant.

Meelopen met de kudde

De kudde loopt regelmatig door het Midden Delfland. Op dinsdag en in het weekend zijn herder(s) en schapen het meest op pad. Herder Lex Thoen ontvangt dan groepen (familie, vrienden, bedrijven) die ook eens op stap willen gaan met de herder en zijn kudde.

Schapenboerderij

De schapenboerderij Adrianushoeve neemt deel aan de jaarlijkse Midden Delflanddag en organiseert regelmatig leuke activiteiten zoals lammetjes dag.

De schapenboerderij ligt aan de Woudweg 26, 3123 KB Schiedam. 

Check hier de schaapskudde op youtube.

 

Schaapskudde Vockestaert / Adrianushoeve
Woudweg 26
3123 KB SCHIEDAM
website
Facebook

Aanmelden