Speelpolder WIJland

Slootje springen, bruggen bouwen en allerlei beestjes bestuderen. Op je rug naar de wolken kijken, vissen in de sloot en alles wat je verder nog kunt verzinnen. Ben jij tussen de 4 en 12 jaar oud? Ga dan eens naar de speelpolder in Schiedam Noord. 

Spelen in speelpolder WIJland

Lekker vies worden van de modder hoort er gewoon bij . Je mag het wel kunnen zien als je in de speelpolder bent geweest! Let wel op: er is geen wc en geen drinkbaar stromend water. Neem dus zelf drinkwater mee.

Om te bouwen en te knutselen gebruik je wat je in de speelpolder vindt, zoals riet, boomstammetjes, wilgentenen, bladeren, gras en bloemen. Er zijn fruitbomen geplant, zoals appel-, peren-en notenbomen.

Hutten bouwen en een vuurtje stoken

De locatie van de speelpolder is bijzonder: het is een archeologische vindplaats. Dat wil zeggen dat hier resten zijn gevonden van oude nederzettingen van lang geleden. Bouw jij ook mee aan nieuwe hutten en dammen? Ook is er een heuse vuurplaats, daarvoor heb je wel een vergunning nodig van het Recreatieschap Midden-Delfland en toezicht van volwassenen. 

Vanaf de Speelpolder loop je over het Beleefpad naar de Natuurspeeltuin op de Harreweg.

Gratis en altijd

Je kunt op alle dagen en uren spelen in Speelpolder Het WIJland.
Toegang is gratis.

Bereikbaar:
De Speelpolder Het WIJland is bereikbaar met tram 21, halte Harreweg (= eindpunt), Schiedam. Loop over de Harreweg richting Delft. De Speelpolder is na plm. 100 meter aan de rechter kant.

Speelpolder WIJland
Harreweg
3124 SCHIEDAM
website

Aanmelden