jeneverreclames | wandelroute

Schiedam is het Dutch Distillers District met een reden. In de hele historische binnenstad merk je nog steeds dat de stad vroeger het middelpunt was van de internationale jeneverindustrie. Van statige herenhuizen, de hoogste molens ter wereld tot oude distilleerderijen en branderijen.

 

Waar vind je de jeneverreclames

Wandelroute 
De jeneverreclames zijn op loopafstand van elkaar te bewonderen. Klik hier om de locaties te zien op de kaart en loop een rondje door de historische binnenstad terwijl je geniet van de nieuwe schilderingen! 
Locaties:
-Herenpad 2/Broersvest 71
-Hoogstraat 78
-Hoogstraat 22 (hoek Hoogstraat / Broersveld)
-Hoogstraat 7
-Boterstraat 87/89
-Broersveld 13

Historische Jeneverreclames

Schiedam trots op haar jenever erfgoed en laat dit graag zien. Om het rijke verleden nog beter zichtbaar te maken wordt er iets nieuws toegevoegd aan dit rijtje: schilderingen van historische jenerverreclames.

De historische jeneverreclames zijn* geschilderd op ‘ornamentlijsten’. Dit zijn gestucte muurvlakken of blinde ramen voorzien van een gepleisterde lijst die vroeger al ruimte gaven aan reclame-uitingen.

In samenwerking met het Nationaal Jenevermuseum is besloten om reclames uit te kiezen van voormalige distilleerderijen in diverse stijlen en uit verschillende periodes.

Onthulling

Op 5 oktober was er een feestelijke onthulling waarbij Schiedamse woordkunstenaar KWF (Kershawn Rijssel) een stuk voordroeg getiteld: 'Jeneverstad'.
Benieuwd naar zijn woorden? Klik hier.

De nissen zijn geschilderd en gerestaureerd door Signpainters & Co.
Met dank aan SDH Vastgoed.
Verantwoordelijk voor cureren van de werken: Henk Hettinga en Gideon Peele.

jeneverreclames | wandelroute
SCHIEDAM

Aanmelden