jeneverreclames | wandelroute

Schiedam is het Dutch Distillers District met een reden. In de hele historische binnenstad merk je nog steeds dat de stad vroeger het middelpunt was van de internationale jeneverindustrie. Van statige herenhuizen, de hoogste molens ter wereld tot oude distilleerderijen en branderijen.

 

Historische Jeneverreclames

Schiedam trots op haar jenever erfgoed en laat dit graag zien. Om het rijke verleden nog beter zichtbaar te maken wordt er iets nieuws toegevoegd aan dit rijtje: schilderingen van historische jenerverreclames.

De historische jeneverreclames zijn* geschilderd op ‘ornamentlijsten’. Dit zijn gestucte muurvlakken of blinde ramen voorzien van een gepleisterde lijst die vroeger al ruimte gaven aan reclame-uitingen.

In samenwerking met het Nationaal Jenevermuseum is besloten om reclames uit te kiezen van voormalige distilleerderijen in diverse stijlen en uit verschillende periodes.
*Momenteel wordt er hard gewerkt aan de muurschilderingen. Zodra deze af zijn kan je op deze pagina een wandelroute vinden om ze zelf te ontdekken.

Waar vind je de jeneverreclames

-Herenpad 2/Broersvest 71
-Hoogstraat 78
-Hoogstraat 22 (hoek Hoogstraat / Broersveld)
-Hoogstraat 7
-Boterstraat 87/89
-Broersveld 13

Onthulling
Je bent van harte welkom bij de onthulling. Op donderdag 5 oktober onthult wethouder Anouschka Biekman om 15:00 uur de historische jeneverreclames.
Vanaf de startlocatie; Hoogstraat 22 (hoek Hoogstraat / Broersveld) wandelt ze hierna langs enkele locaties.

jeneverreclames | wandelroute
SCHIEDAM

Aanmelden