Fietsen - Boerenlandroute

Je fietst door het veenweidelandschap van Midden-Delfland, via Schipluiden met de historische dorpskern en langs buurtschappen als Negenhuizen, Kandelaar en Kerkbuurt.

Moerassig natuurgebied

Langs en over dijken en over smalle linten ervaar je het weidegebied volop met koeien in de wei, weidevogels en de prachtige wolkenluchten erboven. Vervolgens fiets je over de A4 tussen Delft en Schiedam, deze is verdiept aangelegd, je kruist de weg enkele keren. Als je langs de Vlaardinger Vaart fietst, kom je ook voorbij de Vlietlanden, een moerassig natuurgebied in beheer bij Natuurmonumenten.

Kerkbuurt en Windas

Het laatste stuk gaat via het oude lint van de Groeneweg en Kerkweg met monumentale boerderijen en de buurtschappen Kerkbuurt en Windas. Je blijft in de stad fietsen door het groen via de Poldervaart en het Beatrixpark tot bij het toeristisch overstap punt. Informatieborden geven je interessante informatie over de Poldervaart. Bijzonder is bijvoorbeeld de duurzame dynamische verlichting.

Route

Voor deze route volg je de fietsknooppunten: (50) - 52 - 53 - 68 - 67 - 80 - 62 - 60 - (56) - 61 - 81 - 63 - 59 - 58 - 64 -65 - 69 - 73- 51 - (50). De route is 29 kilometer lang.
Klik hier voor de route op kaart.

Toeristisch Overstap Punt Schiedam

Locatie: Schiedamseweg, parkeerterrein achter Basic Fit.

Te bereiken per auto:
Voor navigatie: Groenoordstraat.
Vanaf A20 afslag10 Schiedam-Noord
GPS-coördinaten: 51.92797 , 4.38026
Per openbaar vervoer:
Vanaf station Schiedam Centrum met tram 21 of 24, halte Prinses Beatrixlaan 4 minuten lopen.

Fietsen - Boerenlandroute
Schiedamseweg
SCHIEDAM

Aanmelden