Fietsrondje Kethel en Ackerdijk

Je fietst via Ketheldorp over polderwegen de stad uit en zo de natuur en het weidse open landschap van Midden-Delfland in.

Speelpolder

De stadsranden van Schiedam en Delft bieden leuke recreatie zoals bijvoorbeeld de speelpolder WIJland aan de rand van Schiedam.

Vogelgebied

Je fietst over de groenlinten en langs de Delftsche Schie met zicht op het landschap van weides en de monumentale boerderijen aan de dijk. De Ackerdijkse Plassen komen voorbij, een belangrijk vogelgebied in beheer bij Natuurmonumenten, dit fietsend over een erg smal fietspad. Bij buurtschap Kandelaar komen bij een gerenoveerde sluis de Delftsche Schie en de Poldervaart bij elkaar.

Monumentale boerderijen

Het laatste stuk gaat via het oude groenlint van de Groeneweg en Kerkweg met monumentale boerderijen en de buurtschappen Kerkbuurt en Windas.

Poldervaart

Je blijft fietsen in het groen en langs de Poldervaart via het Beatrixpark tot bij het toeristisch overstappunt. Informatieborden geven je interessante informatie over de Poldervaart. Bijzonder is bijvoorbeeld de duurzame dynamische verlichting.

Route

Voor deze route volg je de fietsknooppunten: (50)-78- (9)- 10 - 79 - 51- 73 - 16 - 70 - 65 - 69 - 68 - 53 - 52 - (50). De route is 26 kilometer lang.
Klik hier voor de route op kaart.

Toeristisch Overstap Punt Schiedam

Locatie: Schiedamseweg, parkeerterrein achter Basic Fit.

Te bereiken per auto:
Voor navigatie: Groenoordstraat.
Vanaf A20 afslag10 Schiedam-Noord
GPS-coördinaten: 51.92797 , 4.38026
Per openbaar vervoer:
Vanaf station Schiedam Centrum met tram 21 of 24, halte Prinses Beatrixlaan 4 minuten lopen.

Fietsrondje Kethel en Ackerdijk
Schiedamseweg
SCHIEDAM

Aanmelden