Korfbalvereniging Nexus

Korfbal is de enige 'gemengde' teamsport. Zowel meisjes als jongens, dames als heren spelen in een team. De Schiedamse Korfbalvereniging NEXUS is ontstaan uit een fusie tussen ckv ODI en ssc Harga.

Wat is korfbal?

Korfbal is geen ruwe sport. De nadruk bij korfbal ligt op snelheid, behendigheid en slimheid en dus niet op kracht en bruut geweld.

Korfbal is een internationale sport. Korfbal wordt ook buiten Nederland gespeeld. Vooral in België maar ook in:  Spanje, Frankrijk, Duitsland, Engeland, Luxemburg, Zuid- en Noord Amerika.

Korfbal kun je bijna het gehele jaar door spelen. In september tot en met oktober wordt er op het veld (1e helft veldcompetitie) gespeeld. Van november tot ongeveer half maart in de zaal (hele zaalcompetitie). Daarna tot eind mei op het veld (2e helft veldcompetitie).

Hoe wordt er gespeeld?
Een team bestaat uit 8 spelers, opgesplitst in 4 meisjes/jongens, 4 dames/heren. E- en F-pupillen spelen soms met 4 spelers. De allerkleinsten worden de Kangoeroetjes genoemd, deze leren de basisvaardigheden van het korfbal door middel van balspellen. Deze groep speelt nog niet in wedstrijdverband.

Wanneer wordt er gespeeld?
Alle wedstrijden voor de senioren, junioren, aspiranten en pupillen worden op zaterdag gespeeld.

Kangoeroeklup
De Kangoeroeklup zijn de allerjongste kinderen van de Schiedamse korfbalvereniging NEXUS. Dit zijn kinderen in de leeftijdscategorie van 3-6 jaar. Tijdens de Kangoeroeklup doe je samen heel veel leuke spelletjes. Het is niet de bedoeling dat je al allerlei korfbaltechnieken leert, maar veel spelletjes hebben wel met korfbal te maken.

Foto: Nancy de Ridder, nancyderidder-fotografie