Lezing. tours. workshop

Voorlezen in Kinderboerderij

Kinderboerderij 't Hoefblad

Kom je ook luisteren naar de leuke verhalen uit boerderij- en dierenboeken? Elke 1e woensdag van de maand wordt er in de kinderboerderij voorgelezen door de voorleesbrigade van de Bibliotheek.

meer info >

MA - Lezing Hugo Borst

Stedelijk Museum Schiedam

Hugo Borst leest zaterdag 5 januari voor uit zijn boeken. De middag is onderdeel van de tentoonstelling Ma met foto’s van Joke Borst.

meer info >

Slow art zondag

Stedelijk Museum Schiedam

Slow Art Zondag. Dat is dus iedere 1e zondag van de maand heel lang naar kunst kijken, zonder dat het saai wordt!

meer info >

MA - rondleiding

Stedelijk Museum Schiedam

Tijdens een rondleiding op zaterdag 12 januari vertelt Margi Geerlings de verhalen achter de foto’s die zij de afgelopen jaren maakte van Joke Borst.

meer info >

Jeroen Verhoef vertelt over film ‘WAD’

Natuurcentrum De Boshoek

De bekende Vlaardingse kunstenaar en natuurfilmer Jeroen Verhoeff vertelt donderdag 17 januari over zijn rol als onderwaterfilmer in de film van Ruben Smit 'WAD, overleven op de grens van water en land’.

meer info >

SUSANNE SCHAPOWALOW - lezing

Fotowerkplaats Music Inspired Art

Curator Wim van Zon vertelt vrijdag 18 januari over het leven en werk van Susanne Schapowalow. Zij was de enige vrouwelijke fotograaf die tussen 1948 en 1965 belangrijke jazzconcerten in Duitsland vastlegde.

meer info >

Leeskring Nederlandse Klassiekers - Nescio

De Bibliotheek Schiedam

Neerlandicus Hans Overheul geeft elke 3e zaterdag van de maand een lezing over een klassieker. In de eerste lezing staat Nescio’s Titaantjes en De Uitvreter centraal.

meer info >

Literair Café - Marieke Lucas Rijneveld

De Bibliotheek Schiedam

Ter gelegenheid van de Poëzieweek is dichter en schrijver Marieke Lucas Rijneveld (1991) op donderdag 31 januari te gast in Literair Café in de Bibliotheek in de Korenbeurs.

meer info >