1 januari 2025

Jenever & Gin proeverij

Wat je weten wilt: 

-Tijdsduur alle proeverijen: plm 1,5 uur
-Inclusief koud borrelgarnituur
-Inclusief proefformulier
-Alle proeverijen ook mogelijk in Engels, Duits en Frans ( vooraf opgeven!)  
-Alle proeverijen zijn uitsluitend op afspraak 
-Je kunt boeken voor minimaal 2 en max 45 personen
-Mogelijk van wo t/m zo van 14 - 22 uur
-Ma en di voor groepen op afspraak

In het gezellige, (officieel erkende) Jenevercafé 't Spul laat de eigenaar je tijdens de proeverij met veel plezier en grote deskundigheid kennis maken met een aantal van de 500 verschillende jenevers en 60 soorten gins, die bij de Jeneverie te vinden zijn.

          

Jeneverproeverij 5 puntjes 

Bij deze jeneverproeverij proef je een jonge jenever, een oude jenever en een gelagerde oude jenever, een korenwijn en een gelagerde moutwijnjenever. En natuurlijk luister intussen naar leuke jeneververhalen en anekdotes!
Bij de proeverij wordt altijd crackers en water geserveerd (om beter te kunnen proeven) en ook bij alle proeverijen wordt kaas/worst, pepsels en pinda's geserveerd. 
Je bevindingen noteer je op het proefformulier: Soort, kleur, geur, smaak, algemeen.
Tickets: €35,00 p.p. incl. koud borrelgarnituur.

Boek hier je jeneverproeverij
Boek hier je jeneverproeverij met quiz

Ginproeverij 5 puntjes

Je luistert naar het begin van Gin. En je komt allerlei trucjes te weten om je smaak en geur te verrassen of om de tuin te leiden. Je proeft (5) diverse Gins, eerst zonder, daarna met tonic.

De botanicals (kruiden, specerijen en fruit/groenten) en de verschillende tonic waters staan klaar om smaak en geur te complementeren. 

Om de smaak te neutraliseren staat er altijd water en crackers en om iets in de maag te hebben (het gaat tenslotte om sterke alcohol).

Bij de proeverij wordt altijd crackers en water geserveerd (om beter te kunnen proeven) en ook bij alle proeverijen wordt kaas/worst, pepsels en pinda's geserveerd. 
Je bevindingen noteer je op het proefformulier: Soort, kleur, geur, smaak, algemeen.
Tickets: € 49,50 p.p.  incl. koud borrelgarnituur.

Boek hier je ginproeverij
Boek hier je ginproeverij met quiz

TIP 

Boek ook voor de leuke quiz! Kies voor een quiz met speciaal voor jouw gezelschap aangepaste vragen (en antwoorden).  Of kies voor een (kleine) kennis- of pubquiz over van alles en nog wat.
Tijdsduur: plm. 20 minuten.
Tickets €2,50 p.p. (vooraf opgeven welke quiz je kiest!)

 

Borrelmuseum

In het Borrelmuseum, achter het proeflokaal vertellen foto’s, films en oud reclamemateriaal, etc. de geschiedenis over het roemruchte jeneververleden van de stad Schiedam. Het Borrelmuseum is open tijdens de openingstijden van de Jeneverie.


Aanmelden