Evenementen

Nieuwbouwdag Schiedam

De Waag

De Nieuwbouwdag Schiedam wordt dit jaar op zaterdag 10 oktober gestart door wethouder Bouwen en Wonen Fahid Minhas bij het i-PUNT in de WAAG.

meer info >

Branders Zwemtocht

Start: Nolet loodsen

Tijdens het Brandersfeestenweekend, zwemmen helden op zaterdag 26 september de Schiedamse Branders Zwemtocht voor Spieren voor Spieren.

meer info >

Vredesweek 2020

Vrede Verbindt Verschil is het thema van de Vredesweek van 19 t/m 27 september. 

meer info >

Kids Powerrr Event

Klimparcours, je eigen eten koken boven een houtvuurtje, of varen op een vlot. Tijdens Kids Powerrr Event op zaterdag 3 oktober kan je je helemaal uitleven, als je durft!

meer info >

Rommelmarkt

Sport- en Evenementenhal Margriet

Lekker struinen langs de vele kramen. Krijg je ook al last van zoekkriebels? Ga zondag 4 oktober naar de rommelmarkt in Schiedam.

meer info >

Kinderboekenweek - en toen?

De Bibliotheek Schiedam

Kinderen duiken de geschiedenis in en ontdekken werelden van vroeger door het lezen van boeken. De Kinderboekenweek 2020 staat in het teken van En toen? 

meer info >

Het Spettert! – slootjesdagen op het NME

NME

Het Spettert! in de herfstvakantie op het NME centrum. Er zijn deze week allerlei leuke activiteiten en je komt van alles te weten.

meer info >

Landelijk Atelierweekend

Tijdens het Landelijk Atelierweekend op 14 en 15 november kun je kunst kijken, zelf kunst maken & kunst voor atelierprijzen kopen.

meer info >

Suikerzoet Filmfestival

Bijzondere locaties in historische centrum

Een heel weekend lang, van donderdag 19 t/m zondag 22 november, weg zwijmelen bij suikerzoete films. Dat kan bij het grootste gratis filmfestival van Nederland!

meer info >

Stokersfestival

Nationaal Jenevermuseum Schiedam

Ruik, proef en beleef gelagerde jenevers en whisky’s tijdens de 2e editie van het Stokersfestival zaterdag 12 december. 

meer info >

sheeplighting

Een bewegend lichtjeslint van schapen. Tijdens de lichtjeswandeling met de schaapsherder loop je 19 december een leuke route door de polder.

meer info >

Dickensfestijn

Dam & Vlaardingerstraat

Ben jij erbij? Ga zaterdag 19 en zondag 20 december mee terug in de tijd op de historische Dam en Vlaardingerstraat in het centrum van Schiedam!

meer info >

Slotfeest 100 jaar bibliotheek schiedam

Grote- of Sint Janskerk

Met een spectaculaire show van live-acts, Edsillia Rombley, Leo Blokhuis en DJ's wordt in de sfeer van het vermaarde Boek en Bal 100 jaar bibliotheek Schiedam feestelijk afgesloten.

meer info >

Molen festijn 2021

Rondom de hoogste molens ter wereld

Malle Molen Markt, Gewiekste Kunst en nog veel meer superleuke activiteiten rondom de hoogste molens ter wereld. Mis het Molen Festijn Schiedam zaterdag 8 mei niet!

meer info >

Nationale Molendag 2021

Molens van Schiedam

De hoogste molens ter wereld staan in Schiedam! Malen met de molenaar, de lekkerste molenproducten proeven en natuurlijk de molens beklimmen. Zaterdag 8 en zondag 9 mei vier je Nationale Molendag in Schiedam.

meer info >

Historische Bridgetocht

Op een boot, in de molen en in de kerk. Zaterdag 4 september spot je meer dan 400 bridgers in het centrum van de historische binnenstad!

meer info >

Het Foutste Feest

Grote- of Sint Janskerk

Samen met de dj's van Q-Music Foute Party is dit al jaren een super fout topfeest. Hoe FOUT ga jij vrijdag 15 oktober verkleed?

meer info >