1 december 2018

Stokersfestival

Ruik, proef en beleef gelagerde jenevers en whisky’s tijdens de 1e editie van het Stokersfestival op zaterdag 1 december. Je kunt de hele dag genieten van bijzondere jenevers en andere gelagerde dranken, waarbij experts uitleg zullen geven.

Voor beginnende ontdekkers: een gelagerde drank is een alcoholische versnapering die heeft gerijpt in een houten vat. 

Exclusief gelagerd

In de Melcherszaal presenteren diverse distillateurs hun exclusieve gelagerde producten, een uitgelezen kans om je te verdiepen in deze speciale jenevers. Het festival is niet alleen leuk voor de echte jeneverkenner maar ook voor de beginnende jeneverdrinker. Zij kunnen zich oriënteren welke smaken ze het lekkerst vinden.

Proeverijen

Tijdens het festival zullen onder meer Beek Spirits, de IJsvogel en Stokerij der Hasseltse Echteid hun jenever of gelagerde drank schenken voor bezoekers. Ook zijn er tastings in het aangrenzende Zavor Museumcafé.

Je maakt bij alle proeverijen kennis met een aantal bijzondere jenevers én whisky’s. De diverse exclusieve proeverijen van 14:00, 15:00 en 16:00 uur zijn los te boeken via de website van het Nationaal Jenevermuseum Schiedam

Toegang tot het festival is te verkrijgen door een regulier kaartje van €8,50 p.p voor het museum. Het proeven betaal je met munten die ter plekke verkrijgbaar zijn. Minimale leeftijd voor deelname is 18 jaar.