Zoek je een woning in Schiedam en wil je weten wat het actuele aanbod is van nieuwbouwwoningen?

Schiedam realiseert in de komende jaren 7.000 nieuwbouwwoningen, waarvan 1.000 ter vervanging van verouderde woningen.

Op zaterdag 8 oktober 2022 kun je tijdens de jaarlijkse Nieuwbouwdag Schiedam kennis maken met bouwprojecten die ontwikkelaars binnenkort bouwen, en met plannen voor de nabije toekomst. 

Projectontwikkelaars, makelaars, financieel adviseurs, hypotheekverstrekkers en de gemeente staan klaar om al je vragen te beantwoorden. Schiedam Partners laat je zien hoe leuk het leven in Schiedam kan zijn.

Tijdens de Nieuwbouwdag ontvang je ook de nieuwe brochure 2022-2023 waarmee je naar je mogelijke nieuwe woonplek kunt wandelen of fietsen. 

Aanmelden
De Nieuwbouwdag vindt plaats van 10.00 tot 16.00 uur in de Havenkerk aan de Lange Haven 72 in Schiedam. Meld je aan voor een inlooptijd tussen 10.00 en 12.00 uur, tussen 12.00 en 14.00 uur of tussen 14.00 en 16.00 uur. Zo spreiden we de bezoekers en kunnen de deelnemers al je vragen beantwoorden. Je kunt zo lang blijven als je wilt. De kids zijn welkom in onze afgesloten kinderhoekje.

Meld je hier aan

Film

Nieuwtjes

Op het voormalige Dirkzwager-terrein in de historische binnenstad ontstaat een nieuwe buurt met zo’n 130 woningen. Een bijzondere buurt vanwege het rijke jeneververleden en de monumenten die er staan. De woningen worden in verschillende fases gebouwd. Vanaf vandaag wordt fase 1 opgeleverd, 26 eengezinswoningen. Wethouder Antoinette Laan overhandigde de sleutel aan de eerste bewoner. Wethouder Antoinette Laan: “Ik ben trots op de eerste contouren van deze nieuwe en bijzondere buurt. De monumentale gebouwen van Dirkzwager blijven bestaan. Daardoor blijft de historische waarde van het gebied behouden. De nieuwe woningen sluiten hier mooi op aan. Ik wens de nieuwe bewoners veel woongenot.” De 26 herenhuizen hebben een grote variatie in uitstraling, allemaal met een eigen karakter. Wethouder Antoinette Laan overhandigde vandaag de sleutel aan de eerste bewoner Murat. De Schiedamse Murat gaat met zijn vrouw Kubra en hun 2 dochters van 7 en 11 jaar in woningtype Dirk wonen. Naast Dirk zijn er de types Bobbie, Jules en Maarten. Allemaal verwijzend naar de jeneverhistorie van het gebied. De verkoop van fase 1 is snel gegaan, de woningen en de buurt blijken geliefd bij woningzoekenden. Inmiddels treft projectontwikkelaar van Wijnen voorbereidingen voor de bouw van de volgende 51 woningen op de plekken waar voorheen niet-monumentale loodsen stonden. De woningen variëren van herenhuizen en hofwoningen tot appartementen. Deze verschillende typen woningen maken wonen in deze nieuwe buurt bereikbaar voor nog meer verschillende mensen. Zo is er ruimte voor bijvoorbeeld stellen, jonge gezinnen, singles en ouderen. De eerste 27 woningen gaan na de zomervakantie in verkoop. De verkoop van de 24 appartementen start waarschijnlijk eind 2023, begin 2024. Ook in de derde en laatste fase komt een diversiteit aan woningen. De vraag naar woningen in Nederland is immens groot. Daarom werkt de gemeente de komende jaren hard aan de woonopgave. Naast de 130 nieuwbouwwoningen in Dirkzwager heeft de gemeente de ambitie uitgesproken om er tot 2030 zeker zesduizend nieuwe woningen bij te bouwen. De gemeente werkt aan een grote diversiteit van woningen. Koopwoningen, huurwoningen in de vrije sector, 50-plus-woningen en sociale huurwoningen. Grote ontwikkelingen zoals Schieveste en de Glasfabriek, maar ook kleinschalige ontwikkelingen in verschillende wijken in de stad. Op www.sdam.nl/wonen zijn de verschillende projecten te zien.
icon
Nieuwbouwdag Schiedam
7-6-2023
0 0
Tussen de Schie en het bioscoopcomplex start in herfst 2023 de bouw van Hotel De Veste. Deutsche Hospitality heeft hiervoor onlangs een huurovereenkomst gesloten met een joint venture, een samenwerking van Necron Group AG en Bouwaccent Vastgoedontwikkeling. De opening van dit nieuwe IntercityHotel-concept ‘Next Gen’ wordt eind 2025 verwacht. “Een hotel maakt het leisurecentrum aan de Noorderweg compleet. Behalve voor een bezoek aan de bioscoop met elf zalen, één van de verschillende restaurants, de speelhal, mini-golfbaan of aan de klimwand, kan men daar dan ook terecht voor een overnachting. Een hotel als dit past goed bij onze visie voor een bruisend Schiedam als weekendje-weg-stad”, aldus wethouder Antoinette Laan (gebiedsontwikkeling SchieDistrict). Het nieuw te bouwen InterCityHotel, één van de hotelmerken van Deutsche Hospitality, zal 283 hotelkamers krijgen, waarvan 261 standaard kamers en 22 kamers voor een langer verblijf, de zogenaamde extended stay rooms, en onder meer een restaurant, bar, fitness en meeting rooms. Het hotel staat op een uitstekend bereikbare locatie en nabij een knooppunt van openbaar vervoer. Volgens Robèrt Verheijden, CEO van Bouwaccent, is het ontwerp van Hotel De Veste modern en tijdloos. “Het is een uitgelezen kans om op deze prachtige locatie in Schiedam midden in de metropoolregio Rotterdam – The Hague een hotel te kunnen ontwikkelen. Hotel de Veste wordt een waar landmark in het hart van de gebiedsontwikkeling SchieDistrict.” Na de bouw van een tweetal InterCityHotels in Zurich en op Schiphol gaat de Necron Group nu investeren in een derde hotel volgens dit ‘Next Gen’-concept. Deze blikvanger van 65 meter wordt gebouwd naar de BREEAM Very Good-richtlijnen.
icon
Nieuwbouwdag Schiedam
7-6-2023
2 0
icon
Nieuwbouwdag Schiedam
7-6-2023
0 0
icon
Nieuwbouwdag Schiedam
7-6-2023
0 0
icon
Nieuwbouwdag Schiedam
7-6-2023
0 0
icon
Nieuwbouwdag Schiedam
7-6-2023
0 0
icon
Nieuwbouwdag Schiedam
7-6-2023
0 0
icon
Nieuwbouwdag Schiedam
7-6-2023
0 0
icon
Nieuwbouwdag Schiedam
7-6-2023
5 0
icon
Nieuwbouwdag Schiedam
4-6-2023
1 0
Load more posts Loading

ORGANISATIE NIEUWBOUWDAG SCHIEDAM

De Nieuwbouwdag Schiedam wordt in samenwerking met de Gemeente Schiedam georganiseerd door:

Petra Hickendorff van Viva la Vida Events
info@nieuwbouwdagschiedam.nl of bel 06 2252 3085

Janet van Huisstede van Van Huisstede Communicatie
info@nieuwbouwdagschiedam.nl of bel 06 2297 9032

Meer informatie

Brochure Nieuwbouwdag

Blader door onderstaande online brochure (voor mobiel: klik op het 2e vierkantje van rechts) en maak kennis met alle wandel- en fietstochten langs nieuwe woonplekken in de verschillende wijken. 

Op de Nieuwbouwdag 2022 is de nieuwe brochure uitgekomen. Daarna kun je de brochure nog het hele jaar ophalen bij het I-PUNT in de WAAG aan de Lange Kerkstraat 39. 

Niets uit deze publicatie mag zonder vermelding van auteur/ beeldrecht worden gekopieerd.

beLEEF Schiedam tijdens Nieuwbouwdag

Beleef Schiedam en boek nu (of tijdens de Nieuwbouwdag, mits er nog plaats is!) voor een superleuke vaar- of wandeltour.

Ontdek de oude historische binnenstad en de indrukwekkende historische fabriekscomplexen zoals de Sodafabriek en de Glasfabriek tijdens een van de leuke en interessante tours.