Geslaagde Nieuwbouwdag Schiedam 2023

De Havenkerk vormde zaterdag 7 oktober voor 1200 woningzoekenden het sfeervolle decor voor de Nieuwbouwdag Schiedam 2023. Woningzoekenden kregen alle kans om vragen te stellen aan de aanwezige projectontwikkelaars, makelaars, de gemeente en het VvE Platform. Duurzaam, dus energiezuinig wonen, was een hot topic. Bij het Servicepunt Woningverbetering werden vele stapels uitgedeeld van het ‘Duurzaam Doe-Boek’.  

De woningen in Dirkzwager Schiedam en de woningen die worden gebouwd op het terrein van De Glasfabriek trokken bij de maquette volop aandacht. Bij de financieel adviseurs was de hoogte van de hypotheekrente een terugkerend gesprek. Senioren die op zoek waren naar een duurzame woning konden ruimschoots terecht bij Woonplus voor woningen in ‘In de Buurttuin’ en in de ‘Wiltonflats’, bij 2D Vastgoed en bij SOR. Door voor ouderen levensloopbestendige woningen te laten ontwikkelen, zorgt de gemeente voor een gezonde doorstroming zodat ook starters een kans krijgen in Schiedam.  

Bij de entree ontvingen de bezoekers een linnen tasje met een vouwkaart waarop 15 huidige en toekomstige nieuwbouwlocaties, met plannen variërend van 7 tot 3.000 woningen. Woningzoekenden kunnen de vouwkaart nog gratis afhalen (op=op) bij het I-Punt in de WAAG aan de Lange Kerkstraat 39.

Het laatste nieuws over de Schiedamse bouwplannen staat op sdam.nl/wonen. Op de website van de gemeente Schiedam staan ook voorgenomen projecten. 

Meld je hier aan

Film

Nieuwtjes

icon
Nieuwbouwdag Schiedam
5-12-2023
0 0
icon
Nieuwbouwdag Schiedam
5-12-2023
0 0
Basisschool De Peper klip en de sportzaal aan de Celsiusstraat zijn hard toe aan nieuwbouw. Het is dé kans om op deze plek in de wijk Oost een ‘Hart van de Wijk’ te bouwen onder de naam ‘De Peperklip’. De gemeente Schiedam en Stichting Primo Schiedam hebben daarvoor in oktober 2022 een samenwerkings-overeenkomst getekend met ontwikkelaar Ballast Nedam Development. Sindsdien is gewerkt aan een haalbaar plan met een nieuwe school, sportzaal, woningen en een maatschappelijke invulling waaronder zorgfuncties aan de Fahrenheitstraat/ Celsiusstraat. Op maandagavond 11 december 2023 vindt er een informatiebijeenkomst plaats. Het begint om 19:00 in het wijkcentrum Oost aan de Boerhaavelaan 79. Aan direct omwonenden worden de eerste ideeën en ruwe schetsen voorgelegd. Begin 2024 volgt een algemene informatiebijeenkomst waarin het ‘Hart van de Wijk’ nader wordt toegelicht. Meer informatie is te vinden op deze website: https://schiedistrict.nl/project/peperkliplocatie/ ‘De Peperklip’ is één van de projecten van de gemeentelijke gebiedsontwikkeling SchieDistrict.
icon
Nieuwbouwdag Schiedam
4-12-2023
1 0
Een blik op alle artist impressions en plannen voor de Warande, Schoolstraat en Nieuwe Haven.
icon
Nieuwbouwdag Schiedam
3-12-2023
5 1
icon
Nieuwbouwdag Schiedam
3-12-2023
0 0
icon
Nieuwbouwdag Schiedam
3-12-2023
0 0
icon
Nieuwbouwdag Schiedam
2-12-2023
0 0
icon
Nieuwbouwdag Schiedam
27-11-2023
0 0
icon
Nieuwbouwdag Schiedam
26-11-2023
1 0
icon
Nieuwbouwdag Schiedam
20-11-2023
0 0
Load more posts Loading

ORGANISATIE NIEUWBOUWDAG SCHIEDAM

De Nieuwbouwdag Schiedam wordt in samenwerking met de Gemeente Schiedam georganiseerd door:

Petra Hickendorff van Viva la Vida Events
info@nieuwbouwdagschiedam.nl of bel 06 2252 3085

Janet van Huisstede van Van Huisstede Communicatie
info@nieuwbouwdagschiedam.nl of bel 06 2297 9032

Meer informatie

Brochure Nieuwbouwdag

Blader door onderstaande online brochure (voor mobiel: klik op het 2e vierkantje van rechts) en maak kennis met alle wandel- en fietstochten langs nieuwe woonplekken in de verschillende wijken. 

Op de Nieuwbouwdag 2022 is de nieuwe brochure uitgekomen. Daarna kun je de brochure nog het hele jaar ophalen bij het I-PUNT in de WAAG aan de Lange Kerkstraat 39. 

Niets uit deze publicatie mag zonder vermelding van auteur/ beeldrecht worden gekopieerd.

beLEEF Schiedam tijdens Nieuwbouwdag

Beleef Schiedam en boek nu (of tijdens de Nieuwbouwdag, mits er nog plaats is!) voor een superleuke vaar- of wandeltour.

Ontdek de oude historische binnenstad en de indrukwekkende historische fabriekscomplexen zoals de Sodafabriek en de Glasfabriek tijdens een van de leuke en interessante tours.