Geslaagde Nieuwbouwdag Schiedam 2023

De Havenkerk vormde zaterdag 7 oktober voor 1200 woningzoekenden het sfeervolle decor voor de Nieuwbouwdag Schiedam 2023. Woningzoekenden kregen alle kans om vragen te stellen aan de aanwezige projectontwikkelaars, makelaars, de gemeente en het VvE Platform. Duurzaam, dus energiezuinig wonen, was een hot topic. Bij het Servicepunt Woningverbetering werden vele stapels uitgedeeld van het ‘Duurzaam Doe-Boek’.  

De woningen in Dirkzwager Schiedam en de woningen die worden gebouwd op het terrein van De Glasfabriek trokken bij de maquette volop aandacht. Bij de financieel adviseurs was de hoogte van de hypotheekrente een terugkerend gesprek. Senioren die op zoek waren naar een duurzame woning konden ruimschoots terecht bij Woonplus voor woningen in ‘In de Buurttuin’ en in de ‘Wiltonflats’, bij 2D Vastgoed en bij SOR. Door voor ouderen levensloopbestendige woningen te laten ontwikkelen, zorgt de gemeente voor een gezonde doorstroming zodat ook starters een kans krijgen in Schiedam.  

Bij de entree ontvingen de bezoekers een linnen tasje met een vouwkaart waarop 15 huidige en toekomstige nieuwbouwlocaties, met plannen variërend van 7 tot 3.000 woningen. Woningzoekenden kunnen de vouwkaart nog gratis afhalen (op=op) bij het I-Punt in de WAAG aan de Lange Kerkstraat 39.

Het laatste nieuws over de Schiedamse bouwplannen staat op sdam.nl/wonen. Op de website van de gemeente Schiedam staan ook voorgenomen projecten. 

Meld je hier aan

Film

Nieuwtjes

icon
Nieuwbouwdag Schiedam
1-3-2024
2 0
icon
Nieuwbouwdag Schiedam
27-2-2024
0 0
icon
Nieuwbouwdag Schiedam
27-2-2024
2 0
icon
Nieuwbouwdag Schiedam
22-2-2024
1 0
icon
Nieuwbouwdag Schiedam
22-2-2024
0 0
icon
Nieuwbouwdag Schiedam
22-2-2024
0 0
Ben je bestuurder of bestuurslid van een Vereniging van Eigenaren (VvE)? Wellicht ben je dan geïnteresseerd in de tweedaagse cursus 'VvE bestuurders en bestuursleden van een VvE' op donderdag 11 en 18 april 2024 in het Dorpshuis de Bolderik Nanningh Keyserstraat 2, 4254EP Sleeuwijk. De kosten van de cursus bedragen € 720,00. Voor abonnees van de stichting Appartement en Eigenaar € 620,00 incl btw. Het is een belangrijke taak als je verantwoordelijk bent voor het beheer van het gebouw en de gemeenschappelijke ruimten. Deze cursus is voor jou als je: - Bestuurder of bestuurslid bent van een VvE; - Meer wilt weten over de rechten en plichten van een VvE; - Wilt leren hoe je een VvE goed kunt beheren; - Wilt weten hoe je onderhoud aan het gebouw en de gemeenschappelijke ruimten kunt organiseren. Tijdens de cursus leer je alles over het bestuur van een VvE, zoals: - De organisatie van een VvE; - De taken en bevoegdheden van het bestuur; - De vergadering van eigenaren; - De besluiten van het bestuur; - De verzekeringen van een VvE; - De aansprakelijkheid van een VvE. - Het beheer van een VvE. - De financiën van een VvE; - De rechten van de VvE; - De bevoegdheden van het bestuur; - Het gebruik van het gemeenschappelijke deel; - Het onderhoud van het gebouw en de gemeenschappelijke ruimten. Deze cursus is praktijkgericht en is voor iedereen toegankelijk. Je hoeft geen juridische of financiële kennis te hebben. Je kunt je inschrijven via email naar:
icon
Nieuwbouwdag Schiedam
22-2-2024
0 0
icon
Nieuwbouwdag Schiedam
20-2-2024
5 0
icon
Nieuwbouwdag Schiedam
13-2-2024
1 0
De Glasfabriek start straks bij ENTREE! Een plek waar je elkaar vanzelfsprekend tegenkomt. Waar kinderen kunnen spelen in de vergroende gemeenschappelijke binnentuin, ongehinderd door verkeer. En waar je zelf graag zit, 's ochtends met een kopje koffie in de zon of aan het einde van de dag om bij te praten met je buren. De ontwikkelaar Glasfabriek BV, ontstaan uit een samenwerking tussen DUDOK en Blauwhoed, heeft een nieuwe website die boordevol informatie en mooie verhalen staat. Het gaat nu echt leven! Lees alles over de historie tot toekomst en lees verhalen van doeners die blijven dromen. Maar ook de praktische zaken zijn terug te vinden bij de zogenaamde FAQ. Je bent van harte uitgenodigd voor de informatiebijeenkomst op 27 februari. Meld je daarvoor aan via de website:
icon
Nieuwbouwdag Schiedam
13-2-2024
2 0
Load more posts Loading

ORGANISATIE NIEUWBOUWDAG SCHIEDAM

De Nieuwbouwdag Schiedam wordt in samenwerking met de Gemeente Schiedam georganiseerd door:

Petra Hickendorff van Viva la Vida Events
info@nieuwbouwdagschiedam.nl of bel 06 2252 3085

Janet van Huisstede van Van Huisstede Communicatie
info@nieuwbouwdagschiedam.nl of bel 06 2297 9032

Meer informatie

Brochure Nieuwbouwdag

Blader door onderstaande online brochure (voor mobiel: klik op het 2e vierkantje van rechts) en maak kennis met alle wandel- en fietstochten langs nieuwe woonplekken in de verschillende wijken. 

Op de Nieuwbouwdag 2022 is de nieuwe brochure uitgekomen. Daarna kun je de brochure nog het hele jaar ophalen bij het I-PUNT in de WAAG aan de Lange Kerkstraat 39. 

Niets uit deze publicatie mag zonder vermelding van auteur/ beeldrecht worden gekopieerd.

beLEEF Schiedam tijdens Nieuwbouwdag

Beleef Schiedam en boek nu (of tijdens de Nieuwbouwdag, mits er nog plaats is!) voor een superleuke vaar- of wandeltour.

Ontdek de oude historische binnenstad en de indrukwekkende historische fabriekscomplexen zoals de Sodafabriek en de Glasfabriek tijdens een van de leuke en interessante tours.