Zoek je een woning in Schiedam en wil je weten wat het actuele aanbod is van nieuwbouwwoningen?

Schiedam realiseert in de komende jaren 7.000 nieuwbouwwoningen, waarvan 1.000 ter vervanging van verouderde woningen.

Op zaterdag 8 oktober 2022 kun je tijdens de jaarlijkse Nieuwbouwdag Schiedam kennis maken met bouwprojecten die ontwikkelaars binnenkort bouwen, en met plannen voor de nabije toekomst. 

Projectontwikkelaars, makelaars, financieel adviseurs, hypotheekverstrekkers en de gemeente staan klaar om al je vragen te beantwoorden. Schiedam Partners laat je zien hoe leuk het leven in Schiedam kan zijn.

Tijdens de Nieuwbouwdag ontvang je ook de nieuwe brochure 2022-2023 waarmee je naar je mogelijke nieuwe woonplek kunt wandelen of fietsen. 

Aanmelden
De Nieuwbouwdag vindt plaats van 10.00 tot 16.00 uur in de Havenkerk aan de Lange Haven 72 in Schiedam. Meld je aan voor een inlooptijd tussen 10.00 en 12.00 uur, tussen 12.00 en 14.00 uur of tussen 14.00 en 16.00 uur. Zo spreiden we de bezoekers en kunnen de deelnemers al je vragen beantwoorden. Je kunt zo lang blijven als je wilt. De kids zijn welkom in onze afgesloten kinderhoekje.

Meld je hier aan

Film

Nieuwtjes

icon
Nieuwbouwdag Schiedam
14-3-2023
6 1
Op de drukbezochte Woonbeurs Rotterdam vind je natuurlijk ook Schiedam. Samen met Schiedam Partners presenteert de gemeente Schiedam alle woningbouwplannen en de leuke kanten van het leven in S’DAM. Ook Dirkzwager en de Glasfabriek tonen hun woningbouwprojecten.
icon
Nieuwbouwdag Schiedam
11-3-2023
9 0
icon
Nieuwbouwdag Schiedam
11-3-2023
4 0
icon
Nieuwbouwdag Schiedam
3-3-2023
4 0
icon
Nieuwbouwdag Schiedam
3-3-2023
0 0
icon
Nieuwbouwdag Schiedam
3-3-2023
1 0
icon
Nieuwbouwdag Schiedam
3-3-2023
1 0
Cohousing, collectief wonen, ruimte voor privé en samen (delen en omkijken naar elkaar). Op zaterdagmiddag 18 maart organiseert Schiedams Zorgzaam Samenwonen een bijeenkomst om geïnteresseerden bij te praten en om ideeën te vragen: "Schiedams Zorgzaam Samenwonen - wat is het en wat kan het worden? SZS is een collectieve woonvorm, waarin ruimte is voor diverse bewoners die willen wonen en leven in een sociaal verband. Van student tot senior, van alleenstaand tot gezin. De woningen variëren in grootte en zijn flexibel (aan te passen aan veranderende omstandigheden van bewoners) en zijn zowel beschikbaar als koopwoning en sociale huur. Met gezamenlijke ruimtes die bijdragen aan de sociale en ecologische doelstelling van de groep bewoners en die een functie heeft voor de buurt. Het uitgangspunt zal zijn een groep van 25-40 bewoners, ongeveer 25 wooneenheden. Afhankelijk natuurlijk van de beschikbare locatie. Wat ons verbindt is het ontwikkelen van een duurzame woonplek, waarin voldaan kan worden aan de behoefte van het voeren van eigen regie en samen meer kunnen betekenen voor en met elkaar. Duurzaam wonen is ook een verbindingsfactor: materiaal delen, je talent inzetten voor anderen (geeft synergie 1+1=3), energieneutraal (of zelfs energie opwekkend) en zo zelfvoorzienend als mogelijk. Dit heeft een positief effect op het persoonlijk welbevinden. De woonvorm is geen eiland, maar wil betekenis hebben voor elkaar en de buurt. Belangrijk is de locatie: we zoeken een locatie met veel ruimte. Fysieke ruimte geeft rust en ontspanning, en ruimte voor verschillende leefwijzen. Het moet een overgang zijn van de stedelijke omgeving naar de groene buitenruimte. Idealiter geeft dat niet alleen mogelijkheden voor wat meer ruimte om te wonen, maar ook om de buitenruimte, het groen, de natuur aan te laten sluiten bij het wonen door het ontwerp van de woonfunctie aan te laten sluiten bij die groene buitenruimte. Dus geen “rijtje huizen met een tuintje” die overal hadden kunnen staan, maar een harmonisch verloop, bv door een schuin sedumdak op een weiland aan te laten sluiten. Ook kunnen meer maatschappelijke functies als natuureducatie of een zorgfunctie met dieren daar een plek krijgen. De buitenruimte wordt voorts gebruikt als moestuin/voedselbos (duurzaam) en kan ook ingezet worden als leer/werkplek. Door de omgeving van de woningen groen in te vullen met een variatie aan biotopen, kan ook het eventuele bezwaar van anderen over verlies van natuur, worden ondervangen. De organisatievorm zal een passende vorm moeten zijn, waarin de mogelijkheid aanwezig is om gespikkeld wonen te kunnen financieren. Ook de vorm van organiseren en besturen zal moeten passen bij het kunnen dragen van gedeelde verantwoording. Meer weten of informatie? Wil je graag de bijeenkomst op 18 maart bijwonen? Mail dan naar zorgzaamsamenwonenis@gmail.com en vermeld met hoeveel mensen je wilt komen, namen en een telnr.
icon
Nieuwbouwdag Schiedam
3-3-2023
2 0
icon
Nieuwbouwdag Schiedam
3-3-2023
6 0
icon
Nieuwbouwdag Schiedam
28-2-2023
1 0
Load more posts Loading

ORGANISATIE NIEUWBOUWDAG SCHIEDAM

De Nieuwbouwdag Schiedam wordt in samenwerking met de Gemeente Schiedam georganiseerd door:

Petra Hickendorff van Viva la Vida Events
info@nieuwbouwdagschiedam.nl of bel 06 2252 3085

Janet van Huisstede van Van Huisstede Communicatie
info@nieuwbouwdagschiedam.nl of bel 06 2297 9032

Meer informatie

Brochure Nieuwbouwdag

Blader door onderstaande online brochure (voor mobiel: klik op het 2e vierkantje van rechts) en maak kennis met alle wandel- en fietstochten langs nieuwe woonplekken in de verschillende wijken. 

Op de Nieuwbouwdag 2022 is de nieuwe brochure uitgekomen. Daarna kun je de brochure nog het hele jaar ophalen bij het I-PUNT in de WAAG aan de Lange Kerkstraat 39. 

Niets uit deze publicatie mag zonder vermelding van auteur/ beeldrecht worden gekopieerd.

beLEEF Schiedam tijdens Nieuwbouwdag

Beleef Schiedam en boek nu (of tijdens de Nieuwbouwdag, mits er nog plaats is!) voor een superleuke vaar- of wandeltour.

Ontdek de oude historische binnenstad en de indrukwekkende historische fabriekscomplexen zoals de Sodafabriek en de Glasfabriek tijdens een van de leuke en interessante tours.