Zoek je een woning?

Zoek je een woning in Schiedam en wil je weten wat het actuele aanbod is van nieuwbouwwoningen?

Schiedam realiseert tot 2030 zo'n 7.000 nieuwbouwwoningen, waarvan 1.000 ter vervanging van verouderde woningen.

Op zaterdag 7 oktober 2023 kun je tijdens de jaarlijkse Nieuwbouwdag Schiedam kennis maken met bouwprojecten die ontwikkelaars binnenkort bouwen, en met plannen voor de nabije toekomst.

Projectontwikkelaars, makelaars, financieel adviseurs, hypotheekverstrekkers en de gemeente staan klaar om al je vragen te beantwoorden. Schiedam Partners laat je zien hoe leuk het leven in Schiedam kan zijn.

Aanmelden
De Nieuwbouwdag vindt plaats van 10.00 tot 16.00 uur in de Havenkerk aan de Lange Haven 72 in Schiedam. Meld je aan voor een inlooptijd tussen 10.00 en 12.00 uur, tussen 12.00 en 14.00 uur of tussen 14.00 en 16.00 uur. Zo spreiden we de bezoekers en kunnen de deelnemers al je vragen beantwoorden. Je kunt zo lang blijven als je wilt.

Meld je hier aan

Film

Nieuwtjes

Vanaf 2 oktober heeft Schiedam een meldpunt Ongewenst verhuurgedrag. Huurders en woningzoekenden kunnen daar terecht als ze ongewenst gedrag ervaren van verhuurders of verhuurbemiddelaars. Niet alle verhuurders gedragen zich altijd netjes; bij de verhuur van woonruimte komen geregeld misstanden voor. Om hieraan een einde te maken is er vanaf 1 juli 2023 de Wet goed verhuurderschap. Wethouder Antoinette Laan: “Schiedam heeft de afgelopen jaren vooropgelopen op het gebied van de aanpak van slechte verhuurders. We hebben met onze ervaringen bijgedragen aan de deze wet, die ons helpt in de aanpak van slechte verhuurders. In Schiedam moet iedereen prettig kunnen wonen, ongeacht hoe je gezin is samengesteld of wat je verdient. We treden dan ook hard op tegen misstanden op de woningmarkt. Bijvoorbeeld als de verhuurder de huurder intimideert of discrimineert bij de toewijzing van een woning. Of als de verhuurder een te hoge waarborgsom vraagt.” Bij het meldpunt kunnen huurders terecht als een verhuurder zich niet aan de Wet goed verhuurderschap houdt. Verhuurders zijn bijvoorbeeld verplicht een schriftelijke huurovereenkomst op te stellen. Verder moeten ze huurders informeren over hun rechten en plichten. Arbeidscontract en huurcontract moeten voortaan worden gescheiden; dat maakt arbeidsmigranten minder afhankelijk van hun werkgever. Op de website van de gemeente Schiedam kunnen huurders lezen welke zaken ze bij het meldpunt Ongewenst verhuurgedrag kunnen melden. Als een melding niet door het meldpunt zelf in behandeling kan worden genomen, helpt de gemeente met het vinden van juiste instantie waar de melding wel kan worden gedaan. Het meldpunt is te vinden op
icon
Nieuwbouwdag Schiedam
2-10-2023
0 0
🏦 De Nieuwe Hypotheken De grootste aankoop die je waarschijnlijk ooit doet: een huis kopen! Dan heb je een adviseur nodig die verder kijkt dan alleen een hypotheekadvies. De Nieuwe Hypotheken denkt graag met je mee. Ben je starter? Weet je dat je gebruik kunt maken van de vrijstelling van de overdrachtsbelasting? Dat scheelt je 2% van de koopsom! En maak gebruik van speciale financieringsregelingen. Of heb je al een woning en wil je een volgende stap maken? Dan wil je weten hoeveel overwaarde je meeneemt vanuit je huidige koopwoning. De Nieuwe Hypotheken informeert je daar allemaal graag over op de Nieuwbouwdag Schiedam! Schrijf je in via de link op de website: www.nieuwbouwdagschiedam.nl #Schiedam #SDAM #woneninschiedam #wonen #financieeloverzicht #nieuwbouw #nieuwbouwproject #nieuwbouwplannen #nieuwbouwtips #nieuwbouwadvies #makelaar #hypotheek #hypotheekadvies #woningen #koopwoningen #financien #advies #vragen #denieuwehypotheken
icon
Nieuwbouwdag Schiedam
2-10-2023
0 0
🏡Nieuwbouwproject – Dirkzwager Schiedam Op het terrein waar voorheen de Schiedamse distillateur Dirkzwager jenevers, wodka’s en ander gedistilleerd produceerde, ontstaat nu een schitterende nieuwe woonwijk met 5 verschillende pleinen, tal van doorkijkjes, gerestaureerde monumenten, horeca, een boetiekhotel en een gevarieerd woningaanbod van herenhuizen tot appartementen. Fase 1 is al verkocht en bewoond, Fase 2A omvat 24 appartementen en 27 eengezinswoningen. In fase 2 komen daarnaast maar liefst 2 gloednieuwe, groene, sfeervolle pleinen waar de woningen omheen komen te liggen! Kom kijken naar de verschillende woningtypen en stel al je vragen aan ontwikkelaar Van Wijnen op de Nieuwbouwdag Schiedam. Neem een kijkje op de website en schrijf je in! www.nieuwbouwdagschiedam.nl #Schiedam #SDAM #woneninschiedam #dirkzwagerschiedam #van_wijnen #wonen #nieuwbouw #nieuwbouwproject #nieuwbouwplannen #Waterweg #projectontwikkelaar #projectontwikkeling #woningen #koopwoningen #herenhuis #advies #vragen
icon
Nieuwbouwdag Schiedam
1-10-2023
3 1
Deze tentoonstelling opent op de Nieuwbouwdag Schiedam, en de galerie ligt pal naast de Havenkerk. Wellicht leuk om een bezoekje te combineren!
icon
Nieuwbouwdag Schiedam
1-10-2023
1 0
icon
Nieuwbouwdag Schiedam
1-10-2023
0 0
icon
Nieuwbouwdag Schiedam
30-9-2023
0 0
icon
Nieuwbouwdag Schiedam
30-9-2023
0 0
icon
Nieuwbouwdag Schiedam
30-9-2023
0 0
icon
Nieuwbouwdag Schiedam
30-9-2023
0 0
icon
Nieuwbouwdag Schiedam
30-9-2023
0 0
Load more posts Loading

ORGANISATIE NIEUWBOUWDAG SCHIEDAM

De Nieuwbouwdag Schiedam wordt in samenwerking met de Gemeente Schiedam georganiseerd door:

Petra Hickendorff van Viva la Vida Events
info@nieuwbouwdagschiedam.nl of bel 06 2252 3085

Janet van Huisstede van Van Huisstede Communicatie
info@nieuwbouwdagschiedam.nl of bel 06 2297 9032

Meer informatie

Brochure Nieuwbouwdag

Blader door onderstaande online brochure (voor mobiel: klik op het 2e vierkantje van rechts) en maak kennis met alle wandel- en fietstochten langs nieuwe woonplekken in de verschillende wijken. 

Op de Nieuwbouwdag 2022 is de nieuwe brochure uitgekomen. Daarna kun je de brochure nog het hele jaar ophalen bij het I-PUNT in de WAAG aan de Lange Kerkstraat 39. 

Niets uit deze publicatie mag zonder vermelding van auteur/ beeldrecht worden gekopieerd.

beLEEF Schiedam tijdens Nieuwbouwdag

Beleef Schiedam en boek nu (of tijdens de Nieuwbouwdag, mits er nog plaats is!) voor een superleuke vaar- of wandeltour.

Ontdek de oude historische binnenstad en de indrukwekkende historische fabriekscomplexen zoals de Sodafabriek en de Glasfabriek tijdens een van de leuke en interessante tours.