24 februari 2018

Eenakterfestival 2018

Op zaterdag 24 februari organiseert Apollo toneel samen met Utile Dulci en theatergroep KNAP het Eenakterfestival 2018. Vanwege het 50-jarige bestaan van Apollo toneel worden er eenakters gespeeld die al eerder door Apollo toneel zijn opgevoerd.

Apollo toneel speelt Pitten van Herman Heiijermans

In Pitten laat Heijermans met veel plezier zien wat er allemaal mis kan gaan tijdens een toneelrepetitie. Acteurs zijn continue afgeleid, technische middelen haperen, de regisseur raakt het overzicht kwijt en de souffleur is duidelijk uit haar humeur.
Regie: Arie de Mol
Spel: Carla Gervais, Dennis Tromp, Ed van Steenbergen, Francien van Dorst, Frank Magielsen, Ida Melissant, Marian Mostert, Marja Buskes, Rita van Dongen, Roel Schonekamp, Tom Trienen en Wolf SchättgenDecor: Hans Hoogerwerf

Utile Dulci speelt Medea van Dario Fo

Medea is gebaseerd op de tragedie van Euripides. De monoloog van Dario Fo vertelt Medea wat haar ertoe gedreven heeft om haar kinderen te vermoorden.
Regie: Ester van Aalst
Spel: Caroline Romeijn
Speciale dank: Guido Jonckers

Theatergroep Knap speelt Iets onuitgesprokens van Tennessee Williams

Twee vrouwen zijn door toeval in mekaars leven gekomen. Een werkgeefster en haar secretaresse blijken elkaars tegenpool te zijn. Het is alsof er iets verzwegen wordt, iets onuitgesproken blijft.
Iets Onuitgesprokens
Regie: Bernard Boode
Spel: Francien van Dorst en Henny Zeeman

De presentatie van het Eenakterfestival 2018 is in handen van 3 dames die naarstig op zoek zijn naar de mosterd.