29 maart 2019

Elysium Amsterdam

Elise Besemer & Friends, sinds kort noemen zij zich Elysium Amsterdam, spelen vrijdag 29 maart werken van Brahms en Schubert.

Op het programma staan 2 meesterwerken uit de Duitse romantiek: het Forellenkwintet van Schubert en het Eerste Pianokwartet van Brahms. Muziekjournalist en radiomaker Thijs Bonger vertelt tijdens het concert over de componisten en de stukken die worden gespeeld.

Elysium Amsterdam

  • Elise Besemer - viool
  • Shih-Hsien Tsai - altviool
  • Honorine Schaeffer - cello
  • Matthew Midgley - contrabas
  • Laurens de Man – piano

Heftig

“Het Forellenkwintet is elegant en melancholisch tegelijk”, zegt violiste Elise Besemer. “Het Eerste Pianokwartet van Brahms is aanzienlijk heftiger. Er komt ontzettend veel voorbij: leed, melancholie en prachtige, warme melodieën, daar was Brahms een held in. Het stuk ontaardt uiteindelijk in een grote finale in Hongaarse stijl: we mogen er allemaal virtuoos op los spelen en de muziek bereikt bijna het kookpunt. Je zou het best wel een symfonie kunnen noemen, maar dan voor een klein ensemble.”

Elise Besemer

Elise Besemer stond in 2016 in de finale van het prestigieuze vioolconcours Oskar Back. Ze speelt regelmatig in het Koninklijk Concertgebouworkest, waarmee ze tournees maakte door onder meer Japan, China, Noord-Amerika en talrijke Europese landen. Recent speelde ze met het orkest Mahler 7, met op de bok niemand minder dan dirigent Jaap van Zweden. Ook haar Friends spelen in grote orkesten als het Rotterdams Philharmonisch Orkest en ook het Koninklijk Concertgebouworkest.