31 mei 2019

Theaterfestival de opstokerij

De Stokerij Schiedam en Theater aan de Schie stoken de stad weer op met de 3e editie van Festival De Opstokerij. In het weekend van vrijdag 31 mei tot en met zondag 2 juni is het Wennekerpand in Schiedam the place to be voor een bijzonder Schiedams festival!

De ijzersterke kern blijft: theatervoorstellingen met dit jaar speciale aandacht voor jong talent. Ga eten bij een food-stand in het Grand Café, pik een workshop mee, bezoek bijzondere voorstellingen en kom feesten!

SLET: De Voorstelling
Vrijdag 31 mei is de galapremière van SLET: De Voorstelling, een voorstelling met 12 jonge vrouwen over #metoo en seksueel grensoverschrijdend gedrag. Intens en met veel humor. Voorafgaand aan deze voorstelling zijn er lekkere snacks te halen bij één van de food-stands.
Aanvang: 20:00 uur
Toegang: €9,50 p.p.

TROJE!
De spelers van de Jonge Stokerij spelen gedurende dit hele festival op onverwachte plekken in het Wennekerpand een vijfluik over de Trojaanse Oorlog, onder de titel TROJE! De Trojaanse Oorlog is een gebeurtenis die een centrale rol speelt in de Griekse mythologie. Een groot deel van de mythologische verhalen houdt op een of andere wijze verband met deze oorlog.

I. IFIGINEIA 
Het begin van een oorlog: hoe een verboden liefde een oorlog kan ontketenen waarvoor geen offer te groot is. Een stuk over liefdesverdriet, macht en consequenties.
Met: Zara Heinze, Marcella Jorge Vaz, Rosanne Sienna van Leeuwen, Emma Menkhorst, Sophie Rook-Snel, Eefje Schonekamp, Stan Vos, Tijn Wuister, Bedri Yuksektepe, Liesl van ’t Zelfde.
Aanvang: 17:00 uur
Toegang: €2,50 p.p.

Feest mee!

Kom workshops volgen, debatteer mee, geniet van de foodtrucks en feest mee!
Check de site van Theater aan de Schie.