31 mei 2019

Theaterfestival de opstokerij


Vrijdag 31 mei opent Sergio IJssel (Klokhuis, Flikken Maastricht) de 3e versie van het Opstokerijfestival. Het weekend van vrijdag 31 mei tot en met zondag 2 juni is het Wennekerpand the place to be!

Met theatervoorstellingen, dit jaar met speciale aandacht voor jong talent van 8 - 28 jaar. Ga eten bij een food-stand in het Grand Café, pik een workshop mee, bezoek bijzondere voorstellingen en kom feesten!

SLET: De Voorstelling
Vrijdag 31 mei is de galapremière van SLET: De Voorstelling, een voorstelling met 12 jonge vrouwen over #metoo en seksueel grensoverschrijdend gedrag. Intens en met veel humor. Voorafgaand aan deze voorstelling zijn er lekkere snacks te halen bij één van de food-stands.
Tickets: Boek hier
Aanvang: 20:00 uur
Toegang: €9,50 p.p.

TROJE!
De spelers van de Jonge Stokerij spelen gedurende dit hele festival op onverwachte plekken in het Wennekerpand een vijfluik over de Trojaanse Oorlog, onder de titel TROJE! De Trojaanse Oorlog is een gebeurtenis die een centrale rol speelt in de Griekse mythologie. Een groot deel van de mythologische verhalen houdt op een of andere wijze verband met deze oorlog.

I. IFIGINEIA 
Het begin van een oorlog: hoe een verboden liefde een oorlog kan ontketenen waarvoor geen offer te groot is. Een stuk over liefdesverdriet, macht en consequenties.
Met: Zara Heinze, Marcella Jorge Vaz, Rosanne Sienna van Leeuwen, Emma Menkhorst, Sophie Rook-Snel, Eefje Schonekamp, Stan Vos, Tijn Wuister, Bedri Yuksektepe, Liesl van ’t Zelfde.
Tickets: Boek hier
Aanvang: 17:00 uur
Toegang: €2,50 p.p.

Workshops

Workshops

Doe mee met een workshop:

  • Zaterdag 1 juni (11:30-12:30 & 14:00-15:00) Nieuw Niks muziektheater doceert en Sergio IJssel leert je typetjes maken
  • Zondag 2 juni (11:30-12:30 & 14:00-15:00) sterfscenes leren spelen met Kenneth Herdigein, Roos Drenth leert je verschillende speelstijlen

Tickets: Boek hier