24 oktober 2018 - 11 november 2018

Solo expositie Joop Polder. De Ultieme Droom.

Art Gallery Voûte exposeert van woensdag 24 oktober tot en met zondag 11 november schilderijen van Joop Polder (Den Haag, 1939). De Haagse kunstenaar studeerde aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag, De Academie van Schone Kunsten in Brussel en de Academie des Beaux Arts in Parijs.

De schilderijen van Joop Polder zijn opgenomen in diverse gerenommeerde kunstcollecties, onder andere particulier bezit Z.M. Koning Willem-Alexander, H.K.H. Prinses Beatrix en Gemeentemuseum Den Haag.

Figuratief

De schilderijen zijn figuratief: alles is herkenbaar en alles is imaginair. Zijn stadsgezichten, zijn duinen en zee, zijn trams bestaan alleen in zijn werk. ‘Ik zoek in mijn schilderijen een verdroomde wereld vol warmte en veiligheid’. In deze wereld is het stil, de beweging heeft zich teruggetrokken. Architectuur is een belangrijke inspiratiebron.

Op de tentoonstelling zal tevens het eerste schilderij van Joop Polder uit 1944 worden tentoongesteld.

Joop Polder nam deel aan exposities in Miami, San Francisco, Parijs, Marseille, Mandelieu-la-Napoule, Leysin (Zwitserland), Dubai, Abu Dhabi, Sharjah, Doha (Qatar), Marbella, Ibiza en Londen.

Info

De expositie is toegankelijk van woensdag tot en met zondag van 12.00 tot 18.00 uur en op afspraak. De schilderijen zijn te koop.