17 november 2018

'series, series' - Distillatie

Ter verdieping van de tentoonstelling en het werk van Christiaan Kuitwaard en Philip Akkerman wordt zaterdag 17 november onder de titel LEPORELLO een Distillatie-dag gehouden.

'series, series'

'series, series' is een expo over obsessie en vrijheid. Centraal staan de series Zelfportretten van Philip Akkerman en de White Box Paintings van Christiaan Kuitwaard. De tentoonstelling staat van zaterdag 22 september tot en met zondag 23 december.

Alhoewel de 2 kunstenaars totaal verschillende onderwerpen aangrijpen voor hun schilderijen ontmoeten ze elkaar in een gelijke werkmethode: eindeloze series. Voor de tentoonstelling 'series, series' besloten Kuitwaard en Akkerman te kiezen voor donkere werken, die alle van zeer recente datum zijn. Kuitwaard verving zijn white box door een black box, en dat zorgt voor verrassende resultaten. Hij vangt in een zwart kistje het schitterlicht van een doorschijnend flesje.

Het idee van ‘donkerte’ zorgt bij Akkerman voor een nieuwe dimensie in zijn duizelingwekkende reeks zelfportretten: elk van zijn nieuwe werken, hoe donkerzwart ook, heeft een felwitte ondergrond. Die schemert op fascinerende wijze door het zwart heen.

Philip Akkerman (Vaassen, 1957) maakt zelfportretten sinds 1981; inmiddels staat de teller op ruim 4.000.
Christiaan Kuitwaard (Sneek, 1965) is vanaf 2010 bezig met zijn serie White Box Paintings.

Bij de tentoonstelling verschijnt een publicatie.