30 maart 2019 - 5 mei 2019

OPENARTEXCHANGE- Back to human

Ik ben omdat wij zijn. Back to human gaat over mens zijn in relatie tot anderen in lijn met de Ubuntu-filosofie. Bekijk van 30 maart t/m 5 mei de foto’s, collages, schilderijen en installaties. 

Ubuntu

Hoe je menszijn wordt bepaald en gevormd door je relatie met anderen. Door via menselijk gedrag humane waarden te delen en dit weerspiegeld te zien in de ogen van de ander. Mensen zijn heel verschillend. Ze zijn en hoeven niet gelijk te zijn in alles. Maar alle mensen maken deel uit van een bredere gemeenschap, waarin ieder een eigen, gewaardeerde rol heeft en dezelfde menselijke waardigheid en humane waarden deelt met elkaar. Als zodanig vormen we met onze interacties de samenlevingen waarin we leven.

Back to human

  • Patrício Mawete (Angola)
  • Bouvy enkobo (DR Congo)
  • Don Sebas Cassule (Angola)
  • Lawrence Kwakye (Den Haag)
  • Astrid Meijer (Rotterdam/Schiedam)

Openingstijden

Donderdag t/m zondag: 13:00 - 18:00 uur.
11 t/m 14 april gesloten wegens deelname aan Art Fair Paris.

OpenArtExchange

OpenArtExchange is een internationaal kunstcentrum dat niet-westerse kunstenaars ondersteunt en verbindt met de westerse kunst- en cultuurwereld, onder meer via actieve exchange programma’s met lokale kunstenaars vanuit haar tijdelijke locatie in het museumkwartier van Schiedam, in afwachting van een permanente locatie in de regio Rotterdam.

Combineer je bezoek met andere locaties op loopafstand, zoals het Stedelijk Museum Schiedam, KunstWerkt en de Ketelfactory.

Foto: ’Quest for harmony’ van kunstenaar Lawrence Kwakye. ©Lawrence Kwakye