18 maart 2018 - 15 april 2018

Ontregeling

Van zondag 18 maart tot en met zondag 15 april kijk je naar werk van Annemarie van Ulden en Jeannette Eisses.

De Ontregeling

De Ontregeling is een proces dat door kunstenaars Jeannette en Annemarie is gestart in een gezamenlijke huiskamer van ouderencentrum Frankeland in Schiedam. Dit is de 1e keer dat zij op deze manier samenwerken.

Zij ontdekken niet alleen een nieuwe wereld bij ouderen, maar tegelijk ook hoe mooi zij elkaar blijken aan te vullen in dit project.
In nauw contact met de bewoners onderzochten zij de beleving van de ruimte in relatie tot wie zij zelf zijn en werkten samen om al tekenend zaken bloot te leggen.

‘Om ziener te worden: Ontregelen om zo een nieuwe werkelijkheid te scheppen, met nieuwe beelden, een nieuwe universele taal.’ Arthur Rimbaud 

Annemarie van Ulden

Annemarie van Ulden is beeldend kunstenaar (Vlissingen 1963). In 1987 heeft zij haar diploma illustratie (met aandachtsgebied lithografie) behaald aan de CABK te Kampen. Momenteel schildert en tekent zij voornamelijk portretten (meestal in opdracht) en houd zij zich bezig met educatieve projecten voor o.a Stichting Welzijn Schiedam en NAR. Daarnaast is zij vaste illustrator bij De Eerste Dag (theologisch vakblad).

Jeannette Eisses

Jeannette Eisses, illustrator, is opgegroeid in Enkhuizen, waar zij haar wereld tekenend onderzocht. Op de kunstacademie combineerde zij beeldhouwen met illustratieve vormgeving. Nu maakt zij installaties (op basis van balpentekeningen) en initieer kunstprojecten. Tekenen voor DED betekent voor haar toegepaste verdieping: de waarde van woorden en de ‘waarheid’ daarachter onderzoeken en dat omzetten in beeld. Haar gevoel dat het leven licht is, verklaart de humor die zich vaak onbewust in haar werk openbaart.