17 juni 2018

Midden-Delfland Dagen - Daar zit muziek in

Bijen knutselen, een bijenmarkt en spannende speurtochten voor de kids. Maar ook streekmarkten, optredens en leuke wandel- en fietsroutes. Op zaterdag 16 en zondag 17 juni is er van alles te doen in Midden-Delfland.

Deelnemers in de Groene Driehoek, de Schiedamse Poort van Midden-Delfland zijn:

  • De Groene Raat, Harreweg 19 (zaterdag en zondag)
  • De Boshoek, Bospad 3 (alleen op zaterdag) 
  • Vockestaert Midden-Delfland schaapskudde, Woudweg 26 (zaterdag en zondag)
  • Babbersmolen, Schiedamsedijk 2, ligt niet in de Groene driehoek! (zaterdag en zondag)

Daar zit muziek in

Het thema is ‘Daar zit muziek in!’ en op beide dagen treden er Schiedamse koren op. Wie bij de officiële opening van de Midden-Delflanddagen wil zijn: dit jaar is dat op de Babbersmolen. De Babbersmolen is een uitstekend startpunt voor een fietstocht naar Midden-Delfland. Check de facebookpagina van de Babbersmolen.

Het is hier 2 dagen feest. Je waant je 100 jaar terug in de tijd op boerenland met schapen, hooiruiters, eendenkooi , wilgengriend en moestuin. Want een poldermolenaar en zijn gezin deden van alles erbij om hun kostje bij elkaar te scharrelen.

De Boshoek

Voor de kinderen zijn er allerlei leuke activiteiten zoals een puzzeltocht, maar ook het uilenballen pluizen ontbreekt natuurlijk niet. 

De Groene Raat

Op zaterdag geniet je op de proef/streekmarkt van diverse zelf geteelde bio hapjes. En zijn er imkers met allerlei honing(producten).
Op zaterdag en zondag zijn er rondleidingen door de tuin, geniet je van thee (uit eigen tuin!) op het terras, kun je verschillende kruidenplanten kopen.

Verder wandel je hier heerlijk relaxt rond in de prachtige tuinen en doe je inspiratie op. Dit is de ideale plek om ideeën op te doen voor jouw eigen tuin! Op verzoek krijg je alle informatie die je nodig hebt. Er zijn allerlei verschillende voorbeeldtuinen: een boerentuin, een ecologische moestuin en een plantentuin. Maar ook een insectentuin en een watertuin.
Neem ook eens een kijkje in het 400 jaar oude voormalige boerderijtje, er hangen diverse werken van Jaap de Raat.

Vockestaert

De boerderij is op zaterdag en zondag te bezoeken, er wordt uitleg gegeven over duurzame technieken. Deze locatie ligt langs de een fietsroute vanuit het centrum van Schiedam. Ook kun je vanaf hier aansluiten op de fietsroutes door het Midden-Delfland gebied die op de Midden-Delfland Dagen kaart staan.

De Schapenboerderij van Vockestaert is geheel onafhankelijk van het energie- en waternet. Zonnepanelen, gecombineerd met de mogelijkheid energie op te slaan, plus het gebruik van regenwater voor de eigen watervoorziening zijn zeker het bezoeken en bekijken waard.

Midden-Delfland is vanuit Schiedam Noord bereikbaar met tram 21 en 24, halte Bachplein.