5 januari 2019

MA - Lezing Hugo Borst

Hugo Borst leest zaterdag 5 januari voor uit zijn boeken. De middag is onderdeel van de tentoonstelling Ma met foto’s van Joke Borst.
Zoon en mantelzorger Hugo Borst schrijft in de succesvolle boeken Ma en Ach moedertje liefdevol en soms ook grappig over zijn moeders aftakelende geest. Veel mensen raakten ontroerd door de manier waarop hij beschreef hoe ‘meneer Alzheimer’ in haar hoofd kwam te zitten.

Zoals ze was

De foto’s zijn gemaakt door Margi Geerlinks, die zich al jaren bezighoudt met het thema van de eeuwige jeugd en het verouderingsproces. Haar werk gaat over hoe mensen zijn of kunnen zijn. Bij dat laatste manipuleert ze haar foto’s. Bij Ma is dat niet het geval.

Joke Borst, die in augustus 2018 overleed, komt in beeld zoals ze was. De foto’s die bij de columns en in de boeken van Hugo Borst stonden, hangen voor het eerst in groot formaat in het museum.

Margi Geerlings

Margi Geerlinks (Kampen, 1970) woont en werkt in Rotterdam en Schiedam. Ze houdt zich sinds 1997 bezig met het thema van de eeuwige jeugd en het verouderingsproces. Haar werk gaat bijna altijd over mensen. Hoe ze zijn of hoe ze zouden kúnnen zijn dankzij haar digitale manipulatie.

Haar werk hangt geregeld op prestigieuze (inter)nationale kunstbeurzen en kreeg lovende recensies in onder meer The New York Times en The Guardian. Particulieren en musea, waaronder Museum Voorlinden, kochten haar werk aan.

Wanneer: Zaterdag 5 januari
Aanvang: 17:15 uur
Toegang: €12,50
Deelname: €7,50
Vooraf aanmelden: rsvp@stedelijkmuseumschiedam.nl 

Foto: Margi Geerlinks. Ma, 2014-2018.