27 juni 2019

Literair Café - Kester Freriks

Tijdens het laatste Literair Café van dit seizoen op donderdag 27 juni is Kester Freriks te gast. Deze avond is georganiseerd samen met De Ketelfactory, die dit jaar 10 jaar bestaat. Freriks’ lezing sluit aan bij de jubileumtentoonstelling ‘Stil’, die tot 15 juli is te bekijken.

Kester Freriks

Kester Maria Freriks werd op 24 oktober 1954 geboren in Djakarta, Indonesië. In 1974 ging hij aan de Universiteit van Amsterdam Nederlandse Taal- en Letterkunde te studeren. Als romanschrijver, dichter en essayist schreef Kester Freriks voor literaire tijdschriften.

Door Hans Warren is hij de ‘laatste romanticus van de Nederlandse literatuur’ genoemd.
Sinds 1981 is Kester Freriks verbonden aan NRC Handelsblad, waarvoor hij toneelrecensies, beschouwingen, reportages, natuurscènes en reisverhalen schrijft. Proza, essays en poëzie verschenen in diverse bloemlezingen. Vanavond staat zijn jongste boek ‘Stilte, ruimte, duisternis: verkenningen in de natuur’ centraal. Het is genomineerd voor de Jan Wolkers Prijs 2019 en de Short List Jan Hanlo Essayprijs 2019.

Inspiratie

Literair café

Het literair café wordt in samenwerking met het Literair Gezelschap Schiedam georganiseerd. 
Iedere laatste donderdag van de maand vindt het plaats in de Bibliotheek in de Korenbeurs.

Een inspirerende literaire avond waarbij bezoekers naar aanleiding van een lezing, interview of gesprek hun eigen leeservaringen kunnen delen, elkaar ontmoeten tijdens het optreden of bij de afsluitende borrel.

Wanneer: Woensdag 29 mei
Hoe laat: 20:15 uur tot 22:00 uur
Waar: Bibliotheek in De Korenbeurs 
Entree: €10,00 (€ 2,50 korting voor leden van de bibliotheek en van het Literair Gezelschap Schiedam. Scholieren betalen op vertoon van hun C.J.P. €5,00
Toegangskaarten voor het 'Literair café' zijn verkrijgbaar bij de Bibliotheek in de Korenbeurs en de Schiedamse boekhandels. Reserveren kan ook via: klantenservice@debibliotheekschiedam.nl