25 november 2018

Groot, Gruwelijk, Geweldig - De Heksen 8+

Groot, Gruwelijk, Geweldig is een bijzondere vertelreeks door De Stokerij en de Bibliotheek Schiedam voor kinderen vanaf 8 jaar. Zondag 25 november luister je naar de vertelvoorstelling De Heksen (8+). 

De Heksen

Heksen zijn eng en gemeen, maar de heksen uit Roald Dahl's gelijknamige verhaal zijn afschuwelijk gemeen en lelijk en ze hebben een hekel aan kinderen. In dit spannende verhaal moet een jongetje het opnemen tegen de heksen en hun toverkracht om de kinderen van de wereld te redden.

Groot, Gruwelijk, Geweldig

De Stokerij Schiedam en de Bibliotheek Schiedam presenteren “Roald Dahl: Groot, Gruwelijk, Geweldig”. In dit programma behandelen de acteurs van De Stokerij voor de jongere Schiedammer van 8 tot 108 in 5 humorvolle en spannende sessies op de zondagmiddag een deel van het wonderbaarlijke oeuvre van Roald Dahl.

Iedere sessie gaat over een ander boek van Roald Dahl. Er wordt samen met het publiek scenes gelezen en gespeeld en stukjes film getoond waarbij het publiek vragen kan stellen aan acteurs van De Stokerij.

Roald Dahl

Roald Dahl (13 september 1916 – 23 november 1990) was een van de beroemdste (kinderboeken)schrijvers ter wereld. Dahls kinderboeken zijn verfilmd en bekroond, en worden nog steeds door kinderen over de hele wereld gelezen.
Roald Dahl schreef al zijn boeken in een schuurtje op zijn landgoed in Great Missenden, een dorp niet ver van Londen. Het schuurtje was oud en smoezelig en verre van luxueus. Dahl zat er in een oude kapotte leunstoel, met zijn benen in een slaapzak rustend op een koffer.

Zo zat hij iedere dag van tien uur tot halfeen te schrijven. Vervolgens ging hij lunchen en uitrusten, en van vier uur tot halfzes schreef hij weer verder. Dahl schreef altijd met een potlood op geel lijntjespapier dat hij helemaal uit New York liet komen. Wanneer zijn prullenbak met oud papier vol was, gebruikte hij het papier om een kampvuur te maken.

Quentin Blake was Dahls favoriete illustrator om mee samen te werken. Zelf zegt Roald Dahl hierover: ‘Het zijn meer de tekeningen van Quentin dan mijn eigen beschrijvingen die de personages tot leven hebben gebracht.

Voorstelling De Heksen door De Stokerij

Groot, Gruwelijk, Geweldig sluit aan bij de Schiedamse kerstvoorstelling 'De Heksen', naar het boek van Roald Dahl. Heksen is een coproductie van De Stokerij en Theater aan de Schie.

Tickets

Tickets ad € 7,50 (€ 5,00 korting voor leden Bibliotheek) zijn verkrijgbaar bij de servicebalie van de Bibliotheek in de Korenbeurs of te reserveren via programmering@debibliotheekschiedam.nl