27 oktober 2018 - 4 november 2018

Reve Revue

Tijdens het literair festival de Reve Revue van zaterdag 27 oktober tot zondag 4 november wordt een hommage gebracht aan Gerard Reve. Schiedam en Gerard Reve waren tussen 1975 en 1993 nauw met elkaar verbonden. Reves partner Joop Schafthuizen was Schiedammer en wanneer de schrijver niet op zijn geheime landgoed in Frankrijk verbleef, was hij in Schiedam.

De Reve Revue

De Reve Revue bestaat uit een gevarieerd programma, zoals een debatavond, een literaire wandeling door het Schiedam van Gerard Reve, de onthulling van een muurgedicht, een tentoonstelling met werk van bevriende Schiedamse kunstenaars, foto’s en persoonlijke collectie van de schrijver, een filmavond met De Avonden en Lieve Jongens en de literaire komedie ‘Circus Reve’.
 
Voor de volgende programma-onderdelen heb je tickets nodig:

Verder zijn er een aantal gratis activiteiten, zoals een tentoonstelling in de Bibliotheek Schiedam in de Korenbeurs, een literaire wandeling en films in Wenneker Cinema:

Bijzonder boek

Ter gelegenheid van de Reve Revue is een oud plan weer opgepakt. In 2006 werden herinneringen van stadgenoten aan Gerard Reve opgeschreven en gepubliceerd in het tijdschrift MUSIS. De verhalen van toen zijn aangevuld met verhalen die onlangs zijn opgetekend. Alle verhalen over de Schiedamse jaren van Gerard Reve gebundeld en geïllustreerd met zwart-wit foto’s van Vincent Mentzel en Klaas Koppe. Tijdens de Reve Revue wordt dit boek gepresenteerd.
 
De hoogste tijd om Reve de plaats te geven in Schiedam die hij verdient en de verhalen van en over Reve met elkaar op een feestelijke manier te delen.