Tentoonstellingen

PIERRE JANSSEN - IN DE GREEP VAN DE KUNST

Stedelijk Museum Schiedam

Half Nederland zat in de jaren zestig, begin zeventig aan de buis gekluisterd als Pierre Janssen gepassioneerd over kunst vertelde.  

meer info >

Distillatie - Klaarwakker de roes tegemoet

de Ketelfactory

Waarom graaft de ene kunstenaar zich volledig in zijn materiaal in en levert de ander werk na werk na werk af? 3 Kunstenaars geven inzicht in hun werk en het maakproces dat daaraan vooraf gaat.

meer info >

Femmy Otten - one year in ten

de Ketelfactory

Van 6 mei tot en met 16 juli 2017 bekijk je de bijzondere soloexpositie van Femmy Otten.

meer info >

Finissage rondleiding: Femmy Otten

de Ketelfactory

Kunst ingewikkeld? Welnee! Gids en kunsthistorica Cilia Batenburg neemt je op de allerlaatste dag mee door de tentoonstelling van Femmy Otten.

meer info >

Artipico - 75 years Walter van Oel

Artipico exposeert van zondag 11 juni tot en met zondag 30 juli ruim 20 schilderijen en objecten van een transcendentale schoonheid. De expo betreft tevens werken uit de privé collectie van Walter van Oel.

meer info >

Jacob Burge - Made in Taiwan

FFS Gallery

Je kijkt naar de expo Made in Taiwan van 23 juni tot en met 1 september. Deze tentoonstelling is een feestelijke start in aanloop naar het festival van 12 tot en met 22 oktober.

meer info >

Vaandels en Verhalen

Stedelijk Museum Schiedam

Bijna 75 verenigingen en clubs doen mee aan het project Vaandels en Verhalen in het Stedelijk Museum Schiedam. Kunstenaar Sara Vrugt begeleidt dat proces.

meer info >

Fotofestival Schiedam - Blauwdruk

Het duurt nog even, maar zet donderdag 12 oktober tot en met zondag 22 oktober alvast in je agenda voor Fotofestival Schiedam!

meer info >

Het Geheugenpaleis - Niek Hendrix

de Ketelfactory

Niek Hendrix maakt schilderijen die hij baseert op reeds bestaande beelden en plaatst deze in grote kabinetten. Je kunt de expo bekijken van 30 september tot en met 24 december. 

meer info >

Appelzolder: CoBrA-topwerken

Stedelijk Museum Schiedam

Het Oerbeest van Karel Appel uit 1951. Het Stedelijk Museum Schiedam laat tijdens een semi-permanente tentoonstelling de mooiste werken van CoBrA zien. 

meer info >

1001 Etiketten - de verbeelding van jenever

Nationaal Jenevermuseum Schiedam

Het Nationaal Jenevermuseum Schiedam heeft ruim 100.000 etiketten in haar collectie. Het grootste deel van de etiketten is prachtig vormgegeven en een lust voor het oog.

meer info >