17 augustus 2019 - 15 september 2019

TIME - OPENARTEXCHANGE

Zaterdag 17 augustus opent de expo Time met schilderijen, collages, tekeningen, ijzergaaswerken, sculpturen en installaties over het concept tijd. 

Time

Als mensen worden we gedefinieerd door tijd: zolang we leven is er tijd, tijd die elke seconde verstrijkt en herinneringen aan het verleden toevoegt. Tijd die ons inzichten oplevert of ons vasthoudt in onvermogen om te veranderen.

Tijd die ons het verleden doet vergeten en ons in het nu laat leven. Tijd die ons verleidt om te dagdromen over wat zou kunnen zijn. Tijd is ongrijpbaar, misschien onbegrijpelijk.

Het loopt door onze vingers, maar we markeren onze sporen in de loop van de tijd en worden wie we zijn. Of kunnen we de tijd verslaan? Wat doet tijd met ons en wat doen we met tijd?

Kunstenaars geven hun visie:

  • Debesh Goswami (India/France) met sculpturen en een installatie over de vergankelijkheid der dingen en het stilzetten van tijd en plaats
  • Fenneke Hordijk (Schiedam/Rotterdam) met tekeningen over transformatie en de vergankelijkheid en stoffelijkheid van ons bestaan
  • Fransix Tenda (DR Congo) met schilderijen over veranderlijkheid en onveranderlijkheid in onze samenleving
  • Gabriel Jideonwor (Nigeria) met schilderijen en collages over hoe onze blik wordt bepaald door het verleden
  • Jeffrey Burger (Schiedam) met ijzerdraad werken over singulariteit en transhumanity

Waar: OpenArtExchange, Hoogstraat 85 Schiedam
Wanneer: 
Van 17 augustus t/m 15 september
Openingstijden:
Woe t/m zo 12 - 18 u. en op afspraak
Toegang is gratis

OpenArtExchange

OpenArtExchange is een internationaal kunstcentrum dat niet-westerse kunstenaars ondersteunt en verbindt met de westerse kunst- en cultuurwereld, onder meer via actieve exchange programma’s met lokale kunstenaars vanuit haar locatie in het museumkwartier van Schiedam. 

Foto: Detail Time 3 ©Fenneke Hordijk