20 juli 2019 - 21 juli 2019

OPENARTEXCHANGE- brazilian closing weekend

Zaterdag 20 en zondag 21 juli wordt de solo tentoonstelling Human nature van mozaïek kunstenaar Mumpasi Meso (Angola/Brazilië) in Braziliaanse sferen afgesloten.

Art meets charity

Onder de noemer 'Art meets charity' organiseert Lidia Klein met een aantal vrijwilligers van ANBI stichting Care for Brazil een aantal activiteiten om geld in te zamelen voor de opvang van straatkinderen op diverse plekken in Brazilië.

Naast de laatste kans om de bijzondere tentoonstelling van zo’n 30 schilderijen en collages van Mumpasi Meso te zien, is er tussen 13:00-17:00 pm Braziliaanse muziek, hapjes en drankjes, een video over Brazilië en de projecten daar en er zijn diverse snuisterijen te koop. Alle opbrengsten gaan naar Care for Brazil.

Mumpasi Meso

Mumpasi Meso is zijn gehele carriere reeds gefascineerd door de menselijke natuur en spiritualiteit. Hij onderzoekt hoe mensen deel uit maken van de natuur en het wijder universum, hoe mensen in essentie verbonden zijn in hun dagelijks leven en gedrag. Zijn werk is een positieve zoektocht naar de menselijk natuur, naar emoties, ervaringen, gevoelens en inzichten die verbinden. Met telkens nieuwe technieken weet hij mensen uit hun dagelijkse beslommeringen te trekken door prachtige muzikale orkestraties van kleuren en vormen in diverse materialen, die op een organische manier ons mens-zijn tonen en universele herkenning opleveren.

Openingstijden
Zaterdag 20 en zondag 21 juli: 13:00-17:00 uur Brazilië programma met Care for Brazil
Woensdag t/m zaterdag: 13:00 - 18:00 uur en op afspraak

OpenArtExchange

OpenArtExchange is een internationaal kunstcentrum dat niet-westerse kunstenaars ondersteunt en verbindt met de westerse kunst- en cultuurwereld, onder meer via actieve exchange programma’s met lokale kunstenaars vanuit haar huidige locatie in Schiedam.

Combineer je bezoek met andere locaties op loopafstand, zoals het Stedelijk Museum Schiedam, KunstWerkt en de Ketelfactory.

Foto: Detailfoto ‘Human nature’ van de kunstenaar Mumpasi Meso (©OpenArtExchange)