12 juni 2020 - 14 juni 2020

Nu even niet, nu even wel - Apollo toneel

Apollo toneel speelt van vrijdag 12 tot en met zondag 14 juni de voorstelling 'nu even niet, nu even wel', geschreven door Maria Goos. De regie is in handen van Stephan W. Zeedijk.

Nu even niet. Nu even wel
Vier mannen komen al meer dan 20 jaar lang, eens per maand, naar hetzelfde restaurant voor een avond ongecompliceerd samenzijn. Tijd voor elkaar en vrouwen erbij? Nu even niet!

Tijdens hun gesprekken over vrouwen, seks, pindakaas en herinneringen praten de vrienden om elkaar heen, maar zeggen elkaar ook ongezouten de waarheid. Flauwe grappen worden vermengd met stevige confrontaties. Maar wanneer het noodlot toeslaat, blijkt hoe onvoorwaardelijk mannenvriendschap is.

Ook vier vrouwen zitten in hetzelfde restaurant, maar dan een jaar later en met een duidelijk doel. Zij hebben een rekening te vereffenen.

Nu even wel!
De geschiedenis wordt ontrafeld, waarbij pijn, verdriet en raadsels genadeloos aan het licht komen. Hun gesprekken over ouder worden, konijnenpantoffels en verlies, over echte gevoelens en bijzondere relaties zorgen ervoor dat oude wonden worden opengehaald en nieuwe toegebracht.

Ze gaan door tot elk conflict beslecht is en de onderste steen boven komt. Vrouwen hebben andere stilzwijgende afspraken dan mannen.