17 september 2020

3 MILJOEN VOETSTAPPEN NAAR SICILIË

3 miljoen voetstappen naar sicilië was de geplande openingsvoorstelling van het Oerolfestival 2020, welke door corona niet door kon gaan. 

Koos en Nhung hebben de afgelopen maanden elke dag gelopen. Met het aantal afgelegde kilometers zouden ze op Sicilië aangekomen zijn, zonder ook maar ooit Amsterdam te hebben verlaten.

De weg zelf is je bestemming.

Zoals Confucius zegt: “De weg zelf is je bestemming.” In deze wandelreis liepen ze naar Keulen, langs Liechtenstein, staken ze de Italiaanse grens over richting Como.

“Onderweg worden we soms andere mensen. We moeten ons opnieuw voorstellen aan onszelf. Alles kan, alles mag, op deze reis. We komen overal en ondertussen wordt de rugzak leger of zwaarder.” De wil is er, de liefde is er.

Waar: Theater aan de Schie
Wanneer: Do 17 september
Hoe laat: Om 19 u
Tickets: €17,50
Check voor tickets en alle info de website

Nhung Dam (1984) is actrice, theatermaakster en schrijfster. Na haar studie aan de Amsterdamse toneelschool & kleinkunstacademie, speelde ze bij diverse toneelgezelschappen en is ze regelmatig te zien in televisieseries zoals Het geheime dagboek van Hendrik Groen en Dertigers.

Ze schreef diverse toneelstukken, die vertaald zijn naar het Duits en Engels. Haar debuutroman Duizend vaders verscheen bij De Bezige Bij.

Koos Terpstra (Texel, 1955) is een Nederlands schrijver en regisseur. Hij werkte bij verschillende toneelgezelschappen en was jarenlang artistiek leider van het Noord Nederlands Toneel.

Zijn stukken werden vertaald in het Duits, Engels, Frans en Zweeds. In februari kwam zijn roman Het Eiland uit bij Ambo Anthos.