22 januari 2020

Dansen in Stedelijk Museum Schiedam

Ze dansen tussen, onder en door de werken in de tentoonstelling Modest Fashion. Je kijkt naar performances van leerlingen van de Dansmavo Schravenlant XL in Schiedam.

Dansend tussen de kunst laten 3 meiden zien hoe ze zelf de baas over hun eigen lichaam zijn. Daarnaast kijk je naar nog 2 andere performances.

Waar: Stedelijk Museum Schiedam, Hoogstraat 112
Wanneer: Wo 22 januari
Hoe laat: Om 11:45 u
Gratis, wel met geldig entreebewijs
Aanmelden hoeft niet

Thema’s
De 3 groepjes leerlingen lieten zich onder andere inspireren door de kunstwerken van Alicia Framis en Anida Yoeu Ali en door de thema’s in de tentoonstelling: feminisme, emancipatie, identiteit, intimidatie en sociale media.

Feminisme
4 meiden en een jongen maakten een dans over het feminisme. Eerst lijkt het alsof de mannelijke danser alle touwtjes in handen heeft. Je ziet hoe de meiden strijden voor gelijke rechten. Hoe loopt het af?
Identiteit
Een ander groepje verbeeldt het thema identiteit; het zelf beslissen wat je draagt en soms de onmogelijkheid daarvan. De dansers verstoppen zich achter en onder een doek om er vervolgens sterker uit te komen.

Derdejaars
De dansers hebben zich in het museum laten inspireren door de kunst. Daarna kwamen ze 2 keer in het museum om aan hun choreografie te werken en te repeteren. De derdejaarsleerlingen treden ook op voor een publiek van tweedejaars. Zij komen naar verwachting volgend jaar aan de beurt.

Uniek
De Dansmavo is een opleiding voor jongeren met een passie voor dans. De opleiding bestaat 3 jaar en is uniek. Vorige jaar werkten het museum en de Dansmavo voor het eerst samen.

Foto's: Leerlingen van de Dansmavo treden op in het Stedelijk Museum Schiedam