1 september 2020 - 30 september 2020

AiR schip Kabouter - Olaf Mooij

Olaf Mooij is de eerste Artist in Residence in het voormalige siloschip Kabouter. Van 1 t/m 30 september kun je werk van Olaf bekijken.

De Rotterdamse kunstenaar is vooral bekend door zijn autosculpturen in de openbare ruimte. Dit lijkt ook het vertrekpunt voor zijn verblijf op het atelierschip.

Waar: AiR schip Kabouter, Noordvest 34
Wanneer: Van 1 t/m september
Hoe laat: Do, vr, za van 12 - 17 u
Check ook Olaf Mooij  en Schiedamse Molens

Carcheoloog

In het ruim is een laboratorium ingericht waarin een vreemde wetenschapper, de ‘Carcheoloog’, de schijn hoog houdt dat hij onderzoek doet naar waar de auto nu precies vandaan is gekomen.

Is die ontstaan uit een autospermatozoide of komt hij uit het Keverei?

Maar misschien is het wel stiekem het werk van deze Carcheoloog zelf die door middel van klonen, K.I. en experimenteren de auto tot leven heeft gewekt en daarmee het aanzien van onze aardbol zo drastisch heeft veranderd.

Gedurende zijn verblijf gebruikt Olaf Mooij het ruim als atelier- en tentoonstellingsruimte. Op bepaalde dagen zullen werken van zijn hand ook op de kade te zien zijn.

Vrachtschip Kabouter

Het ruim van vrachtschip Kabouter is het afgelopen jaar verbouwd tot atelier, de stuurhut en het achteronder zijn geschikt gemaakt om in te wonen.