tandem-rondleiding in Stedelijk Museum

Het Stedelijk Museum Schiedam gaat maandag 1 juni om 12 u van het slot. Zomaar even binnen lopen, gaat helaas niet. Via de website koop je eerst online een kaartje.

Om je bezoek specialer te maken, kun je tegen een sterk gereduceerd tarief een tandem-rondleiding boeken. Op die manier zie je niet alleen meer, je steunt ook de rondleider die werkt als cultureel ondernemer of zzp‘er. Vanwege corona heeft het museum nu geen groepsrondleidingen meer.

Anderhalve meter
Maximaal twee mensen of een gezin kunnen gebruikmaken van de tandem-rondleiding. Op de website lees je de spelregels. Daar boek je ook je ticket voor een coronaproof bezoek. In het museum gelden dezelfde regels als in de rest van de samenleving, zegt museumdirecteur Deirdre Carasso. ‘In onze ruime tentoonstellingszalen gaat anderhalve meter afstand houden prima.’

Speciale routes
Door de kaartverkoop per tijdslot hebben bezoekers voldoende ruimte in het museum. Afstand van elkaar houden kan ook dankzij de speciale eenrichtingsroutes waardoor bezoekers elkaar niet hoeven te passeren. Toch even wachten? Dan lees je een ‘weetje’ op een van de wachtsterretjes. Er staat desinfecterende gel klaar en de medewerkers maken regelmatig schoon. In de museumwinkel betaal je met pinpas, iets drinken of eten kan in een cafeetje in de buurt van het museum.

4 nieuwe tentoonstellingen

Het museum heropent met 4 nieuwe tentoonstellingen, waaronder:
Achter de stilte van corona
Met foto’s van Margi Geerlinks. In opdracht van het museum maakte ze vanaf 24 maart 2020 foto’s op straat in Schiedam. Museummedewerkers spraken met de mensen die ze portretteerde. 

Zwermen
Zwermen is een betoverende installatie van honderden ronde balletjes van Zoro Feigl. Alsof er een zwerm vogels boven je hoofd een ballet uitvoert.

Echte Troostkunst uit Schiedam
Meer dan 50 kunstwerken van Schiedamse kunstenaars die het museum via posters en ansichtkaarten in de stad verspreidde, kun je nu in het echt zien: échte troostkunst uit Schiedam. Via de kunstenaar kun je het werk ook kopen. 

Realisme nu
Onder de titel CoBrA, vrijheid in kleur richten we een zaal in met topwerken uit de collectie. En het museum heropent  3 tentoonstellingen: Realisme nu, De vuilniszak als muze van Jan Eric Visser en Theo Gootjes, altijd zwart-wit.