NK Tegelwippen  2022

Zondag 20 maart gaat het jaarlijkse NK Tegelwippen van start. De gemeente Schiedam gaat de strijd aan met de gemeente Vlaardingen. Welke gemeente verruilt de meeste (tuin)tegels voor groen? 

NK Tegelwippen  

Het NK Tegelwippen wordt voor het 2e jaar op rij georganiseerd en er strijden ruim 40 gemeenten mee tussen 30 maart en 30 september. Gedurende het NK worden in heel Nederland tegels vervangen door groen om zo wateroverlast te voorkomen, koelte te bieden in tijden van hitte, water vast te houden bij droogte en de leefomgeving voor planten en dieren te vergroten. Bovendien is een groene leefomgeving goed voor onze gemoedstoestand. Het NK is onderdeel van de campagne ‘Een groener Nederland begint in je eigen tuin!’  

Tegels wippen in heel Nederland  

Vanaf 20 maart kan iedereen de gewipte tegels aanmelden via nk-tegelwippen.nl. Tegels worden automatisch opgeteld bij de Tegelstand en tellen mee voor de Nationale Tegelteller. Op deze manier gaat Schiedam de strijd aan met Nissewaard. Het NK Tegelwippen duurt tot en met 31 oktober. 

Samen Schiedam Waterklaar  

Het gemeentebestuur wil Schiedam vóór 2050 klimaatbestendig en waterrobuust inrichten. Daarom biedt de gemeente sinds 15 maart 2020 de subsidieregeling Schiedam Waterklaar aan. Afgelopen jaren hebben Schiedammers groene daken aangelegd, water opgevangen en hiermee het riool ontlast en tuinen vergroend. 

 

 

SCHIEDAM
3111 NN SCHIEDAM