In Schiedam scheiden ze kaf van het koren

In de online versie van SMAAKmag. lees je een leuk artikel over het Distillers District Schiedam.  

REUZEN VAN SCHIEDAM
De Reuzen van Schiedam worden ze genoemd, de stellingmolens in de binnenstad die zijn overgebleven uit de hoogtijdagen van de jeneverproductie 

In Molen De Vrijheid worden 15 soorten meel uit 6 graansoorten: gerstekorrels, tarwe, mais, haver, spelt en rogge gemaakt. 

Afnemers van het meel zijn onder andere Vlaamsch Broodhuysmicrobakey Elderflour en restaurant Yokohama Ramen Saito

DISTILLERS
Ook maalt molen De Vrijheid uit gekiemde gerst en/of rogge moutmeel voor de branders van Herman Jansen, het Nationaal Jenevermuseum, Onder de Boompjes en Serious Bee Distillers in Schiedam. 

STERK MAGAZINE
Meer weten over Schiedams gedistilleerd? Lees het onlangs uitgebrachte STERK magazine. 

Molen De Vrijheid
Noordvest 40
3117 PH SCHIEDAM
E-mail
Website