Dodenherdenking in Schiedam

Op zaterdag 4 mei wordt in Schiedam met 2 herdenkingen stilgestaan bij oorlogsslachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en slachtoffers van oorlogsactiviteiten. Op 12 mei worden de Schiedamse gevallenen in voormalig Nederlands-Indië en Korea herdacht.

Herdenking in de kerk op 4 mei

De herdenking vindt plaats bij het monument aan de Kop van de Plantage (Gerrit Verboonstraat). Voorafgaande aan de herdenking wordt er in de Nederlands Gereformeerde kerk aan de Westvest 30 een herdenkingsdienst gehouden, georganiseerd door de Raad van Kerken Schiedam.
Deze dienst begint om 19:00 uur en duurt tot 19:25 uur.

Monument op 4 mei

De herdenking van de oorlogsslachtoffers bij het monument aan de Kop van de Plantage begint om 19:45 uur en duurt tot 20:40 uur.

Beukenhof op 4 mei

Op 4 mei worden ook de 30 Schiedamse oorlogsslachtoffers die op de erehof van de Beukenhof begraven liggen herdacht met een bijeenkomst op die locatie. Hiervoor is iedereen uitgenodigd, maar zijn ook specifieke uitnodigingen verzonden naar de nabestaanden van deze slachtoffers.
De bijeenkomst start om 15:00 uur.

Schiedamse gevallenen v.m. Nederlands-Indië en Korea op 12 mei

Jaarlijks worden de Schiedamse gevallenen in voormalig Nederlands-Indië en Korea herdacht. De herdenking vindt dit jaar plaats op zondag 12 mei op de begraafplaats Beukenhof, Burgemeester van Haarenlaan 1450 bij het herdenkingsmonument.
Om 11:00 uur worden de genodigden ontvangen in de aula met koffie en/of thee.
Om 11:25 wordt naar het monument gelopen.
De plechtigheid eindigt om 12:00 uur.

De herdenkingen worden georganiseerd door de VNFG in opdracht van de gemeente Schiedam.