5 november 2019 - 30 november 2019

Winterbloei

In deze duo-tentoonstelling sluiten kunstenaars Yvon Koopman en Inge Hoefnagel aan bij het thema van Nederland Leest: duurzaamheid. Beide kunstenaars verwerken dit thema vaak in hun werk.

Winterbloei is de titel van het boek dat is samengesteld uit het werk van Jan Wolkers en symboliseert de veranderende natuur. Af en toe, in het najaar de winter of het vroege voorjaar, staat er in de krant een foto van een boom of struik die prachtig staat te bloeien.

Het onderschrift vermeldt dan dat dat niet klopt en dat zulks weer een mooi voorbeeld van de opwarming van de aarde is. Maar is het opwarming van de aarde of gewoon winterbloei?

Inge Hoefnagel heeft vaak klimaatverandering als thema in haar werk. Hoe ziet Nederland eruit zonder regen? Wat gebeurt er als de Sahara groen wordt? Dat zijn vragen die haar bezighouden.

Het werk van Yvon Koopman begint vaak met een spontane vondst. Het zijn voorwerpen van allerlei aard en herkomst, die ze samenvoegt, versiert en bedeelt met een nieuw, ander hoogst kunstzinnig leven.

Waar: Bibliotheek Lange Haven 145
Wanneer: T/m za 30 nov
Hoe laat: Tijdens openingstijden
Toegang is gratis
Check ook
de website