19 oktober 2019

Nacht van de Geschiedenis

Kijk, luister, voel en proef Schiedam. Laat je begeleiden door het licht van de Nacht, de voetstappen van de Zakkendragers en het geluid van de blues. Ontdek zaterdag 19 oktober Schiedam op een andere manier en laat je verbazen door het moois wat het te bieden heeft. Ontmoet historische figuren, bekijk live performers en zie hoe de geschiedenis tot leven komt.

Eindfeest

Op de geheime locatie wordt de Nacht afgesloten met een spetterend eindfeest. Laat de avond bezinken, praat na en luister naar geweldige muziek. Proef een van de lokale Schiedamse drankjes en geniet tot in de late uurtjes van de Nacht! 

Boek je tickets

Programma:Check hier (pdf)
Waar: Historische centrum van Schiedam
Wanneer: Zaterdag 19 oktober
Hoe laat: Vanaf 19:00 uur
Tickets: € 10,00 p.p.

Theater

Historische Schiedamse figuren zorgen voor de nodige spanning tijdens deze avond. Maak kennis met deze persoonlijkheden uit de oude brandersstad.

WDKA Tentoonstelling

Studenten van de Willem de Kooning Academie maken een tentoonstelling over Schiedammers en Schiedamse producten. Ben jij ook zo benieuwd naar het eindresultaat?

Gedichten

Luister naar de woorden van de dichters en droom weg naar het verleden in het gedichtenparadijs. Waan je in de wereld waar de dichters over vertellen en verplaats je in de schoenen van hoofdpersonen. Schiedam, vroeger en nu, wat is het verschil?

Blues

De Blues in Schiedam? Jazeker! Na deze avond bent u een echte expert op het gebied van de Schiedamse Blues.

Muziek

De blues is natuurlijk niet de enige vorm van muziek. Zing mee met echte (Schiedamse) liederen en geniet van één van de leukste zangkoren die Schiedam te bieden heeft.

Zij/Hij

De verhoudingen tussen de seksen staan op scherp. In tijden van #MeToo, #HeForShe en de eerste moslima’s in het Amerikaanse Congres kijkt de Maand van de Geschiedenis terug: hoe zijn genderverschillen historisch gevormd? Vrouwen hebben altijd zo’n vijftig procent van de wereldbevolking uitgemaakt. Toch weten we vooral de namen van mannen uit het verleden. Hoe zit dat in Schiedam?

Kunst & Cultuur

Kunst en Cultuur is overal te vinden. In de lucht, op de grond en in gebouwen. Speciale Schiedamse locaties zijn de basis tijdens deze avond. Verschillende kunstvormen worden als middel ingezet om de geschiedenis van Schiedam over te dragen. Ontdek de cultuur van Schiedam tijdens deze avond vol kunstzinnige en culturele activiteiten.