28 oktober 2018

MUZIEK MET GIJS VAN RIJ - REVE REVUE

Muziekkenner Gijs van Rij gaat elke maand nader in op een periode uit de muziekgeschiedenis. In deze speciale editie zondag 28 oktober staat Gerard Reve centraal.

Welke muziek was er op de radio in De Avonden, bijvoorbeeld. Maar het blijft niet bij muziek alleen, dit keer. Ook bijzondere geluidsfragmenten, voordrachten en leuke weetjes over de schrijver komen aan de orde.

De toegang is gratis.

Reve Revue

De Reve Revue, van 27 oktober tot en met 4 november,  is een hommage aan Gerard Reve. Dit najaar is Schiedam het toneel van de Reve Revue, een literair festival dat draait om de bekende schrijver en dichter Gerard Reve. Meer dan 15 jaar lang verbleef Reve geregeld bij zijn vriend Joop Schafthuizen in Schiedam.

Als Reve ter sprake komt blijken nog steeds mensen herinneringen aan hem te koesteren. Het is inmiddels 25 jaar geleden dat hij Schiedam verliet. Reve wordt samen met Mulisch en Hermans gerekend tot de grote 3 naoorlogse schrijvers.

De hoogste tijd om Reve de plaats te geven in Schiedam die hij verdient en de verhalen van en over Reve met elkaar op feestelijke manier te delen!