LEG AAN & ERVAAR SCHIEDAM

Dinsdag 1 juni start in Schiedam het nieuwe rondvaartseizoen van de fluisterboten. Tot en met 31 oktober vaar je langs de hoogste molens ter wereld, prachtige pakhuizen en distilleerderijen in de oude binnenstad. Met een eigen boot of sloep het water op? Deze zomer kan er aangelegd worden bij 2 nieuwe openbare aanlegsteigers in de binnenhavens van S’DAM. De derde steiger is in aanbouw.  

S’DAM VANAF HET WATER 
Schiedam bekijken vanaf het water geeft een heel ander beeld van de authentieke levendige binnenstad en havens. De boot vaart in een kalme fluisterende stilte door de Schiedamse havens. De gids van de fluisterboot vertelt een boeiend verhaal over wat je onderweg ziet.  

Het vaarseizoen start op dinsdag 1 juni en duurt tot en met 31 zondag oktober. Een tochtje met de Fluisterboot boeken kan 6 dagen per week, behalve op maandag. Vanwege de Corona richtlijnen zijn het aantal bezoekers per fluisterboot aangepast om zo de 1,5m regel te kunnen handhaven . Wil je met een eigen gezelschap varen dan zijn de fluisterboten ook af te huren. Reserveren? Rondvaarten fluisterboot of huur een fluisterboot.  

LEG AAN IN S’DAM 
De gemeente Schiedam heeft 2 nieuwe openbare aanlegsteigers aangelegd in de binnenhavens, 1 openbare aanlegsteiger is nog in aanbouw. De steiger nabij distilleerderij Koninklijke de Kuyper aan de Buitenhaven is gereed. De 2e steiger aan de Buitenhaven in de buurt van de distilleerderij P. Loopuyt & Co Distillers is in aanbouw. Door deze steigers zijn de Schiedamse distillateurs beter bereikbaar vanaf het water.  

De 3e aanlegsteiger is aan de Westvest, naast de Museummolen De Walvisch. Vanaf 1 juni is dit de opstapplaats voor de rondvaarten. Meer lezen over de nieuwe aanlegsteigers? Klik hier. Een bezoek brengen aan deze distilleerderijen bekijk hier de tours & tickets mogelijkheden.  

VAARPLEZIER 
Genieten op het water geeft een extra gevoel van vrijheid. In S’DAM heb je tal van mogelijkheden om het water op te gaan. Denk aan een actieve middag op een sup bij WhaSUP of huur een sloep bij S’loep Schiedam.  

Schiedam is te bereiken via de Schie of vanaf de Nieuwe Maas. De openingstijden van de bruggen zijn van maandag t/m donderdag van 9.00 tot 17.00 uur en vrijdag t/m zondag van 9.00 tot 20.30 uur. Meer informatie over de vaardieptes, bruggen, sluizen en jachthaven bezoek www.sdam.nl 

   

Molen de Walvisch
Westvest 229
3111 BT Schiedam
Website