29 mei 2019

Literair Café - Mensje van Keulen

Woensdag 29 mei is er weer Literair Café in de Bibliotheek in de Korenbeurs. Te gast is Mensje van Keulen.

Zowel Mensje als Maarten debuteerde in 1972, zij met Bleekers Zomer en hij met In de bovenkooi. Beide boeken groeiden in de loop der jaren uit tot klassiekers. Mensje en Maarten Bieheuvel raakten bevriend. Naast haar eigen werk wordt deze avond gesproken over de vriendschap tussen hen beiden.

80e verjaardag J.M.A. Biesheuvel

Schiedam staat stil bij de 80e verjaardag van J.M.A. Biesheuvel. Er is een uitgebreid programma samengesteld met onder andere een feestelijke avond in de Bibliotheek in de Korenbeurs. Ook verschijnt er bij Uitgeverij Scriptum een boek met Biesheuvels verhalen waarin Schiedam een rol speelt.
Check hier het hele programma. (pdf)

Inspiratie

Literair café

Het literair café wordt in samenwerking met het Literair Gezelschap Schiedam georganiseerd. 
Iedere laatste donderdag van de maand vindt het plaats in de Bibliotheek in de Korenbeurs.

Een inspirerende literaire avond waarbij bezoekers naar aanleiding van een lezing, interview of gesprek hun eigen leeservaringen kunnen delen, elkaar ontmoeten tijdens het optreden of bij de afsluitende borrel.

Wanneer: Woensdag 29 mei
Hoe laat: 20:15 uur tot 22:00 uur
Waar: Bibliotheek in De Korenbeurs 
Entree: €10,00 (€ 2,50 korting voor leden van de bibliotheek en van het Literair Gezelschap Schiedam. Scholieren betalen op vertoon van hun C.J.P. €5,00
Toegangskaarten voor het 'Literair café' zijn verkrijgbaar bij de Bibliotheek in de Korenbeurs en de Schiedamse boekhandels. Reserveren kan ook via: klantenservice@debibliotheekschiedam.nl