21 december 2019

Leeskring Nederlandse Klassiekers

Zaterdag 21 december luister je naar een lezing door neerlandicus Hans Overheul. Deze keer staat De Avonden van Gerard Reve centraal.

De avonden

Het is dit jaar een avondenjaar, dat betekent dat de dagen in het boek samenvallen met de dagen in de werkelijkheid van alledag. Te beginnen op zondag 22 december. De Avonden: Een winterverhaal is de debuutroman van Gerard Kornelis van het Reve, gepubliceerd in 1947 door De Bezige Bij onder de auteursnaam Simon van het Reve en in dat jaar bekroond met de Reina Prinsen Geerligsprijs.

Het verhaal beslaat 10 dagen uit het leven van de 23-jarige kantoorklerk Frits van Egters in even zoveel hoofdstukken en eindigt op Oudejaarsavond. De Avonden wordt gerekend tot de beste romans van na de Tweede Wereldoorlog.

Literair Gezelschap

Iedereen die van verhalen houdt en zijn kennis over boeken en literatuur wil verbreden en delen, is van harte welkom. Welke boeken er aan de orde komen, wordt in de loop der tijd bepaald. Mogelijk komt de keuze tot stand in samenspraak met de bezoekers, maar er kan ook een actuele aanleiding zijn (bijvoorbeeld; een toneelbewerking of verfilming). Het gekozen boek sluit aan bij andere activiteiten van de bibliotheek en het Literair Gezelschap Schiedam.

Wanneer: Zaterdag 21 december
Hoe laat: Van 10:30 - 12:30 uur
Waar: Bibliotheek Schiedam in de Korenbeurs, Lange Haven 145 
Toegang: De toegang is gratis