17 november 2019

Laureaten Prinses Christina Concours

Het podium is op zondag 17 november voor de musici van de toekomst. De jonge deelnemers staan garant voor een prachtige muziekmiddag. Gitarist Matthijs van Delft (14), hoboïste Maria Pedano (16) en violist Enzo Kok (17) wonnen prijzen op het prestigieuze Prinses Christina Concours en laten horen dat dit geen toeval was.

Matthijs van Delft speelt muziek van de componisten Sor en Walton.
Maria Pedano speelt muziek van Sor en Saint-Saëns.
Enzo Kok speelt werken van Saint-Saëns, Wieniawski en Prokofjev (deel 1 uit de Romeo en Julia Suite)

Waar: Westvest90-kerk, Westvest 90
Wanneer: Zondag 17 november, aanvang 15:00 uur
Tickets: Volw. €20,00. T/m 18 jr €7,50

Matthijs van Delft is met zijn 14 jaar de jongste van de drie. Hij zit op het Erasmiaans Gymnasium in Rotterdam en studeert tegelijkertijd gitaar aan de Jong Talent-afdeling van het conservatorium van Den Haag. Matthijs was niet alleen succesvol op het Prinses Christina Concours, ook won hij prijzen op gitaarfestivals in Antwerpen en het Duitse Nürtingen. Naast muziekmaken houdt hij ook van schrijven en lezen.

Maria Pedano raakte als klein meisje van 6 al betoverd door de klanken van de hobo. Sinds haar zevende volgt ze met veel plezier lessen bij hoboïst Hans Roerade. Ze heeft al mogen optreden op het Kinderprinsengrachtconcert en op de MAX Proms, waarbij ze werd begeleid door het Metropole Orkest. Ook was ze al een paar keer te gast in het tv-programma Podium Witteman. Maria is niet alleen hoboïste, zij is ook een verdienstelijk zangeres. Zo heeft ze meegedaan aan meerdere musicalproducties van Joop van den Ende, waaronder Moeder ik wil bij de Revue.

De Limburgse Enzo Kok keek vroeger altijd naar de dvd’s van Andre Rieu. Met een speelgoedgitaar om z’n nek en een drumstok in z’n hand stond hij dan van de eerste tot de laatste minuut mee te doen. Daar is eigenlijk zijn liefde voor de viool ontstaan. Momenteel studeert hij aan de Sweelinck Academie van het Conservatorium van Amsterdam. Hij heeft al op veel mooie plekken mogen spelen, maar zijn optreden tijdens de finale van het Nederlands Vioolconcours is één van de gaafste dingen die hij tot nu toe heeft gedaan.