28 oktober 2018

De Avonden - Reve Revue

De laatste 10 troosteloze dagen van 1946 doolt Frits van Egters, een 23-jarige mislukte gymnasiast, door Amsterdam. Hij ergert zich aan zijn vader, zijn moeder en aan zijn vrienden.

Van iedere dag probeert hij iets van te maken, maar dat lukt niet erg. Evengoed is Frits ervan overtuigd dat er een mooier en spannender leven mogelijk moet zijn. Regisseur Rudolf van den Berg won een Gouden Kalf voor deze schitterende boekverfilming.

Voorafgaand aan de film geeft hoofdrolspeler Thom Hoffman een korte inleiding

Reve Revue

De Avonden maakt onderdeel uit van het literaire festival de Reve Revue, van 27 oktober tot en met 4 november,  is een hommage aan Gerard Reve. Dit najaar is Schiedam het toneel van de Reve Revue, een literair festival dat draait om de bekende schrijver en dichter Gerard Reve. Meer dan 15 jaar lang verbleef Reve geregeld bij zijn vriend Joop Schafthuizen in Schiedam.

Als Reve ter sprake komt blijken nog steeds mensen herinneringen aan hem te koesteren. Het is inmiddels 25 jaar geleden dat hij Schiedam verliet. Reve wordt samen met Mulisch en Hermans gerekend tot de grote 3 naoorlogse schrijvers.

Bijzonderheden:

  • Film: De Avonden - Gerard Reve (Nederland 1989) 120 minuten
  • Kleine zaal
  • Voor 16 jaar en ouder
  • Voorafgaand aan de film geeft hoofdrolspeler Thom Hoffman een korte inleiding

Reserveer online

Of reserveer telefonisch:
Ma t/m vr 10-17 u. Za 11- 16 u bij het
I-Punt S'DAM 010-473 30 00.