9 oktober 2019 - 10 november 2019

NEW WORLD - OPENARTEXCHANGE

Je kijkt naar de tentoonstelling New World met inkttekeningen, schilderijen, collages en sculpturen over de impact van migratie.

Grote delen van onze wereld zijn op drift, aan onstuitbare verandering onderhevig, for better or for worse. Wat betekent dit voor migranten, achterblijvers, ontvangers, samenlevingen?

Over wanhoop en hoop, over ontheemd zijn en nieuwe deuren die open gaan. Over teleurstelling en deceptie, over schijnbaar onoverbrugbare verschillen, wantrouwen en onbegrip, maar ook over (h)erkenning, openheid, nieuwe vriendschap en stabiliteit. Over de rijkdom en frictie van diversiteit. Over verlangen naar wat was en wat komen gaat.

Diverse kunstenaars geven hun visie:
Laftmonk (FR/US/Algeria) met psychologische portretten over ontheemd zijn en de noodzaak voor nieuwe sociale cohesie, Steve Bandoma (DR Congo met inkttekeningen over culturele diversiteit en exchange, stereotyping en vooroordelen, Kingsley Ogwara (Luxembourg/Nigeria) met abstracte kleurrijke composities over hoop en nieuwe mogelijkheden, Frans De Winter (NL) met sculpturen van jute, touw, zand en hout over menselijke transformatie, groei en nieuw leven, Jonathan Vat Vatunga met schilderijen en collages over wat was en wat komen gaat.

Waar: OpenArtExchange, Hoogstraat 85 
Wanneer: woe 9 okt - zo 10 nov
Hoe laat: woe t/m zo 12 - 18 u en op afspraak
Toegang is gratis

OpenArtExchange

OpenArtExchange is een internationaal kunstcentrum dat niet-westerse kunstenaars ondersteunt en verbindt met de westerse kunst- en cultuurwereld, onder meer via actieve exchange programma’s met lokale kunstenaars vanuit haar locatie in het museumkwartier van Schiedam. 

Foto: Detailfoto ‘Id121 Spending time with yourself”’ van de kunstenaar Laftmonk ©Latifa Medjdoub