1 januari 2020 - 29 maart 2020

100 jaar bibliotheek schiedam


De Bibliotheek Schiedam bestaat 100 jaar. In de maand maart wordt dit feestelijk gevierd met veel evenementen en festiviteiten voor alle Schiedammers.

Programma:

Tentoonstelling Bibliotheek 100 jaar
T/m 31 december
De Bibliotheek Schiedam is 100 jaar open. Onderdeel van het feestprogramma is de tentoonstelling 100 jaar de Bibliotheek Schiedam met materialen afkomstig uit de bibliotheek zoals een boek, dvd en cd, maar ook dingen waarvoor de bibliotheek ter inspiratie heeft gediend.

De Korenbeurs in Lego-steentjes
De Bibliotheek heeft een heuse bouwplaats ingericht in de Korenbeurs, waar dit prachtige gebouw in Lego-stenen wordt nagebouwd. Kom jij ook een (lego)steentje bijdragen?

Openingsfeest 100 jaar De Bibliotheek Schiedam
Op dinsdag 3 maart 2020 bestaat de Bibliotheek Schiedam exact 100 jaar. In de Korenbesurs wordt een BESLOTEN openingsfeest georganiseerd.

Kinderboekenfilmfestival
za 14 maart
In Wenneker Cinema wordt een kinderboekenfilmfestival gehouden. Je kijkt naar 6 verschillende films vertoond, die op basis van kinderboeken zijn verfilmd.

Sprookjes en kabouters in de Korenbeurs
Zo 15 maart
De Korenbeurs is geopend voor alle kinderen die samen met hun ouders en oma’s en opa’s zin hebben in sprookjes en kabouters. Ook De Sprookjesjutter loopt rond om verloren sprookjes te verzamelen.

Schrijfcafé
Wo 18 maart
Ook in deze feestmaand organiseren Carla Scheepe en Liesbeth Mende de maandelijkse editie van het Schrijfcafé. Tijdens de workshop krijg je verschillende inspiratiebronnen en technieken aangereikt.

Schrijvers aan de Toog
Do 19 maart
In cafés en restaurants in de Schiedamse binnenstad treden schrijvers op.

Sing-Along Annie M.G. Schmidt
Zo 22 maart 
Tijdens deze gezellige Sing-Along is meezingen verplicht! En Gijs van Rij neemt je mee naar de muzikale wereld van Annie M.G. Schmidt.

Literair café
Do 26 maart
Annejet van der Zijl, Ocobar en Ricky Koole zijn donderdag 26 maart te gast bij Literair Café.

Slotfeest
Za 28 maart 
Met een spectaculaire show van live-acts, Edsilia Rombley, Leo Blokhuis en DJ's wordt in de sfeer van het vermaarde Boek en Bal 100 jaar bibliotheek feestelijk afgesloten. Dit wil je niet missen!

Muzikale vertelvoorstelling Peter en de Wolf
Zo 29 maart
De Sprookjespiano presenteert Peter en de wolf, een muzikale vertelvoorstelling naar het verhaal en muziek van Sergej Prokovjev. Zet je schrap voor een spannend verhaal!