S'DAM Cultuurstad

In het historische centrum van Schiedam vind je vernieuwende musea en verrassende culturele instellingen.

Insta

Iedere 50 meter stop je voor het perfecte insta-kiekje. Schiedam heeft een kunstzinnig, historisch hart vol bijzondere ervaringen op loopafstand.

CoBrA

Bekijk CoBrAkunst en kunstenaars van nu in het Stedelijk Museum Schiedam. Een gastvrij museum waar je gewoon hardop mag lachen!

Jenever & Gin

Bij het Nationaal Jenevermuseum Schiedam maak je kennis met de jeneverindustrie. Ontmoet distillateurs en geniet van een proeverij.

Binnentuin

Lees in de Bibliotheek Schiedam de krant, tijdschrift of boek en geniet van een lekkere koffie of thee in de enige echte groene S’DAMSE binnentuin.

Hoogste molens ter wereld

De hoogste molens staan, op loopafstand, in het centrum van de binnenstad. Wil je S’DAM vanaf grote hoogte bekijken? Beklim dan 1 van de 7 reuzen, als je durft!

Film & Theater

Zin in een avond theater? Theater aan de Schie staat voor toegankelijk theater. Grote aansprekende artiesten en theatertitels komen hierlangs.

Voor alternatieve zang, dans, film, theater, educatie en evenementen ga je in Schiedam naar het bruisende culturele boegbeeld het Wennekerpand. Ieder weekend is er wel een festival, evenement, film, theater of een mooie expositie.

Meer Kunst & Cultuur in en uit S’DAM ontdekken, bekijk de UITAGENDA.