S'DAM Cultuurstad

In het historische centrum van Schiedam vind je vernieuwende musea en verrassende culturele instellingen.

   

Museumkwartier

Bezoek de musea in het Museumkwartier. Ga naar het Nationaal Jenevermuseum Schiedam als je alles wilt weten over de jenevergeschiedenis en het productieproces. In Schiedam staan de 6 hoogste historische molens ter wereld. Museummolen De Walvisch kan je zelf beklimmen en laat je zien waarom deze reuzen onmisbaar waren voor de jeneverindustrie.

Ben je een kunstliefhebber of wil je meer weten over de verhalen van de stad? Laat je dan raken in het Stedelijk Museum Schiedam, met Nederlandse kunst na 1945. In het Nationaal Coöperatie Museum Schiedam ga je terug naar de jaren 20 van de vorige eeuw. Via deze authentieke buurtwinkel stap je het museum binnen en krijg je een beeld van de opkomst, bloei en de neergang van de Coöperatie in Nederland gedurende meer dan 100 jaar. 

Hoogste molens ter wereld

De hoogste molens staan, op loopafstand, in het centrum van de binnenstad. Wil je S’DAM vanaf grote hoogte bekijken? Beklim dan 1 van de 7 reuzen, als je durft!

  

Insta

Iedere 50 meter stop je voor het perfecte insta-kiekje. Schiedam heeft een kunstzinnig, historisch hart vol bijzondere ervaringen op loopafstand.

Film & Theater

Zin in een avond theater? Theater aan de Schie staat voor toegankelijk theater. Grote aansprekende artiesten en theatertitels komen hierlangs.

Voor alternatieve zang, dans, film, theater, educatie en evenementen ga je in Schiedam naar het bruisende culturele boegbeeld het Wennekerpand. Ieder weekend is er wel een festival, evenement, film, theater of een mooie expositie.

Binnentuin

Lees in de Bibliotheek Schiedam de krant, tijdschrift of boek en geniet van een lekkere koffie of thee in de enige echte groene S’DAMSE binnentuin.

Meer Kunst & Cultuur in en uit S’DAM ontdekken, bekijk de UITAGENDA.